woensdag 16 augustus 2017

Jasmijn kamerplant

Jasmijn kamerplant

Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. In dit artikel belichten we Jasminum officinale of kamerjasmijn, ook wel gewone jasmijn genaamd.


Typisch voor deze jasmijn zijn de witte, heerlijk geurende bloemen die de plant vanaf het begin van de zomer tot in de herfst draagt. Verkleurde of verdorde bladeren? Kamerplanten hebben specifieke verzorging nodig.


Door een aantal eenvoudige tips in acht te nemen, kan je er voor zorgen dat ook je kamerplanten er fris en fleurig bijstaan. Oost en west zijn al eeuwen gefascineerd door de bloei. Trachelospernum jasminoides of Jasmijn. Een van de mooiste groenblijvende klimplanten voor onze tuinen is de Jasmijn.


Nu vinden we ze overal ter wereld in tuinen. Gardenia, stephanotis en jasmijn zijn drie diepgroene woonplanten die naast prachtige witte bloemen nog veel meer te bieden hebben. Allemaal geuren ze heerlijk, de eerste is een zeer rijke bloeier en de andere twee wikkelen zich soepel om wat ze maar te pakken kunnen krijgen. Is de jasmijn geschikt als kamerplant ? Ja, de jasmijn als kamerplant vraagt om een andere verzorging.


Jasmijn wordt echter ook als kamerplant aangeboden. De plant vraagt om een lichte standplaats, maar niet in de volle zon. In de bloeitijd groeit de plant het beste in een vochtige bodem. Wij adviseren om één keer in de twee weken extra bloemvoeding te geven. Naast de verschillende soorten jasmijn voor in de tuin is er ook een soort die we in huis houden, de kamerjasmijn.


Een plant met sierlijke witte bloempjes, met een heerlijke, zoete geur. Een geur die niet voor niets in veel parfums gebruikt wordt. Ook als theesmaak is jasmijn een populair product. In veel culturen wordt jasmijn beschouwd als nationale bloem en de plant heeft vele plaatselijke bijnamen, zoals de Maagd van Orléans, De Schone van India en de Duce di Toscane.


De lange rankende plant geeft witte, sterk geurende bloemtrossen. Ook bij deze soort jasmijn geuren de bloemen heerlijk. Het is een half wintergroene klimplant die in juli en augustus bloeit.


Jasmijn kamerplant

Geschikt als kamerplant en als kuipplant. Vorst wordt niet verdragen. Zorg voor een doorlatende vruchtbare grond. Deze jasmijn wordt ook wel sterjasmijn genoemd. Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen.


Ook kunnen ze als struik worden gehouden. Naast dat de Solanum jasminoides een prachtige bloeiende klimplant is, kan deze ook als kamerplant gekocht worden. De jasmijn is ideaal als kamerplant , de geur van de plant doet namelijk denken aan rust en kalmte. Zo krijg je met een jasmijn kamerplant meer rust en kalmte in huis.


Sommige kamerplanten zijn niet alleen mooi maar verspreiden ook nog een heerlijke geur. En wat is er meer geschikt voor een natuurlijke sfeer in huis dan de echte geur van planten, in plaats van kunstmatig geparfumeerde producten. Naast dat bloeiende kamerplanten je binnenklimaat goed doen, geven ze direct een andere draai aan je inrichting. Een felgekleurde Bromelia of mooi Orchidee brengt je.


We hebben een top samengesteld van kamerplanten waarvan wij denken dat ze het meest effectief zijn om de lucht in je slaapkamer te verbeteren, je te kalmeren en zo beter te laten slapen. Aloe vera is een fantastische kamerplant. Hij heeft veel voordelen voor je gezondheid en is gemakkelijk in leven te houden.


Jasmijn kamerplant

Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten Groeigarantie! De vorm van de bloemen lijkt op die van de Winterjasmijn. Beiden horen bij de zelfde familie, namelijk de olijfachtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts