donderdag 28 juni 2018

Craquelé verf

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod! Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op!

Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes. Alle benodigheden voor uw klus! Op werkdagen voor 16:00uur bestel zelfde dag verzonden. Altijd als cadeau verpakt!


Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Kies uit producten vanaf € 295.

Het effect van gebladderde verf. Bij deze techniek worden de barstjes groter en onregelmatiger van vorm en structuur. De eerste verflaag wordt de kleur van de barstjes. Vintage Crackle dient als tussenlaag tussen twee lagen verf.


Een craquelé in een vernislaag maak je met een tweepots-systeem. De barstjes in de vernislaag worden zichtbaar als je die inwrijft met wat donkere was. Net alsof dit door ouderdom is ontstaan.


De oorzaak van craquelé bij oude schilderijen is het verschijnsel dat lagen verf en vernis in de loop der jaren de elasticiteit verliezen. De rek en krimp die optreedt in deze materialen door verschillen in temperatuur of vochtigheid leiden dan tot kleine scheurtjes of barstjes, omdat de verf niet meer kan meebewegen. Een bekend voorbeeld van craquelé is het effect van de kleine hoekige barstjes die je ziet op oude schilderijen.


Breng met een kwast het craquelé medium aan. Laten drogen (droogtijd:1-uur) Breng een andere kleur latex of krijtverf aan. Deze laag begint binnen enkele ogenblikken te barsten, dus de verf in één keer opstrijken anders schildert u de barstjes weer weg. Craquelé medium goed schudden of roeren.


Dit komt doordat verflagen losbreken van elkaar of van de ondergrond. Door het uitdrogen van de verflagen krimpt de verf , waardoor het breekt of scheurt.

Leer hoe je een craquelé effect creëert. Pak een leuk stoel, kruk of een andere voorwerp en creëer dat schitterende effect! Benodigdheden: - Kruk - Emmer water - Ontvettende reiniger - Schuurpad - Kwast - Lak op waterbasis - Polyvine basis, toplaag en was - Doek Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends en collecties? Het craquelémedium zal snel drogen, dus zorg ervoor dat je voor die tijd de tweede kleur hebt aangebracht, want anders mislukt het craquelé -effect.


Breng de verf licht aan met een zachte verfkwast. Je moet de verf niet te dik aanbrengen, want dan loopt de verf door de lijmlaag heen en wordt de kunstmatige afwerking niet zoals je wilt. Wanneer men contrasterende kleuren gebruikt voor de basis- en toplaag van de verf , wordt het barsteffect nog extra geaccentueerd.


De ondergrond mag ook een oliebasis verf zijn, deze moet dan echter wel doorgehard zijn (anders schift het bladdermedium weg en krijgt men een vreemde rondjesvorm in de craquele ). De toplaag acrylverf doet het esthetisch het best, als dit een goed dekkende verf is. Deze toplaag moet men in zo weinig mogelijk streken opzetten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van drie glasplaten, waarvan de middelste plaat kapot is geslagen en de scheuren heeft. De glasscherven kunnen dus geen kant meer op.


Wie zelf craquelé in verf wil maken kan een speciale craquelé vernis aanbrengen, waardoor er kleine scheurtjes in de verf zullen ontstaan. De verf gaat als het ware drijven op het vuil en vet dat nog in het leer zit. U zult dan zien dat de verflaag zal gaan bladderen.


Daarnaast zal het leer optisch gezien een mooi resultaat geven maar onder de verf laag zit nog steeds het craquelé , waardoor de kans groot is dat het leer uiteindelijk toch zal gaan scheuren. Ik heb zwarte leren autostoelen en op een aantal plekken is dit lelijk geworden. Er zitten veel barstjes in, op sommige plekken behoorlijk diep en veel bij elkaar, echt een craquele structuur.


Ook is op sommige plekken de zwart verf weg en zie je t bruin eronder. Spuitlak met effect kopen bij HORNBACH. Creëer snel en eenvoudig een speciaal effect op een object dat jij een andere look wil geven. Geef bijvoorbeeld de saaie. Vervuiling: Het wegtrekken van verf ( verf oogt) kan veroorzaakt worden door aanwezigheid op de ondergrond van (condens)water, vet, was, siliconen of andere verontreiniging.


Siliconen kunnen zich in allerlei stoffen en materialen bevinden, zoals auto- en bootwas, huidcrèmes, huishoudreinigers en dergelijke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts