dinsdag 17 juni 2014

Cellenbetonblokken lijmen

Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Zoek naar afmeting ytong blokken op de nieuwe KensaQ. U gebruikt dit bevestigingsmiddel voor het lijmen van onder meer cellenbeton- en kalkzandsteenblokken of gipsblokken.


U lijmt er zowel dragende als niet-dragende constructies mee. De Blokkenlijm 5kg heeft een witte kleur.

Hierdoor verwerkt u de lijm onopvallend tussen de verlijmde blokken. Berekenen van het aantal celbetonblokken en lijm. In deze berekening wordt uitgegaan van de standaard maat 60x20cm van de celbetonblokken. Tevens worden het verbruik per maangegeven. Ideaal als u gipsblokken moet lijmen maar de lijm nog niet hebt aangekocht.


De cellenbetonblokken zijn in verschillende maten verkrijgbaar en je kunt ze helemaal passend maken door ze te zagen. Echte snelbouwstenen zijn de lijmblokken die je kunt gebruiken voor het lijmen van dragende en niet-dragende binnenspouwbladen en wandconstructies. Voor een traphekje adviseren wij blokken met een minimale dikte van cm.

Haal het oude traphekje weg. En maak de vloer zo egaal mogelijk en stofvrij. Zaag de blokken voor de eerste rij alvast op maat. Dan kan je straks lekker doorwerken.


Cellenbeton scoort goed bij zelfbouwers. Maar wat zijn de grootste valkuilen? Wij verzorgen ook maatwerk en hebben we een nieuw bouwsysteem ontwikkel welke bijdraagt aan een gezond leefklimaat.


Ytong is het meest bekende merk op het gebied van cellenbeton of gasbeton. Voor het lijmen van cellenbetonblokken dient u speciale cellenbetonlijm te gebruiken. Zelf aan de slag met cellenbeton in stappen.


Lijm de blokken in halfsteensverband op elkaar. Dat wil zeggen dat de ene rij met een heel blok begint, de volgende met een half blok, enzovoort. Let op: de onderste rij blokken lijmt u niet aan in het profiel vast, maar die zet u er gewoon in. Als u een rij af heeft, verplaats dan het metselkoord één rij omhoog.


De lijm is na het aanmaken enkele uren bruikbaar. Wanneer de lijm gereed is, breng je deze met de lijmkam aan op de droge Ytong blokken. Zorg dat de lijm goed en egaal verdeeld is en een dikte heeft van circa twee milimeter.

Morgen al in huis vanaf €3. U vindt op BouwmaterialenKopen. De lengte is standaard 5of 600mm.


U kiest zelf de juiste breedte en hoogte en zo bepaalt u welke cellenbetonblokken u nodig heeft om deze vervolgens gemakkelijk online te kopen via onze webshop. Wij hebben ook ronde cellenbetonblokken in onze assortiment. Voorafgaand aan het inbouwen van het ligbad of de douchebak moet het bad of de douchebak zijn aangesloten op de afvoer en moet deze aansluiting afdoende zijn gecontroleerd op waterdichtheid.


Het bad of de douchebak vervolgens opsluiten door het opgaand lijmen van de blokken. Adviezen voor het lijmen van wandtegels op cellenbeton en kalkzandsteenlijmelementen in binnenwerk. Concept, voor meer info neem contact op.


Als je tot aan het plafond doorwerkt, kan het zijn dat je de cellenbetonblokken van de laatste rij in de lengte moet doorzagen om goed tegen het plafond aan te sluiten. Voor mijn klant bouw ik een vrijstaande woning. Voor de scheidingswanden gebruik ik Ytong cellenbeton. Tussen de slaap- en badkamer kwam ik uit op cellenbetonblokken van centimeter.


Mijn klant vroeg namelijk om een slanke scheidingswand die vochtongevoelig én isolerend is. Een prima keuze wat mij betreft. Nu lees en hoor ik dat je die cellenbetonblokken niet vast aan de vloer en muur moet lijmen. Op de vloer middels een profiel en aan de muurzijde met muurankers. Mij lijkt dit behoorlijk instabiel en dus beter om die blokken aan de vloer en muur vast te lijmen.


Is het nu toch af te raden om dat te lijmen ? Graag hoor ik hierover ervaringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts