maandag 2 juni 2014

Chinees porselein taxeren

In enkele stappen via Thuisbezorgd. Heeft u altijd al willen weten wat uw porselein waard is? Dan kunt u simpel en snel online een aanvraag doen om uw porselein te laten taxeren. Uw porselein wordt getaxeerd door Charles Bastings. Er is natuurlijk ook namaak in de omloop, dat niet altijd makkelijk te onderscheiden is van origineel Ming- porselein.


Chinees porselein taxeren

Omdat ik hier regelmatig vragen over krijg vindt U hieronder wat informatie over de meest voorkomende stukken. Chinees porselein is onze specialiteit! Belangrijk bij een taxatie van antiek chinees porselein is de conditie van het object. Wij bieden de beste prijs voor uw Chinese Voorwerpen. Weet er iemand waar ik chinees porselein gratis kan laten taxeren ? Of weet iemand zelf of deze vazen iets waard zijn ? Door de tijd heen ben ik zelf verzamelaar geworden, geef les aan diverse volksuniversiteiten en beleef meer plezier aan het inkopen van antiek Aziatisch porselein dan aan de verkoop ervan.


Het porselein op deze website is te bezichtigen in onze zaak, u bent van harte welkom, maar niet alles is te koop. Index Chinese karaktermerken. Meestal duiden ze een bepaalde periode aan waarin een keizer regeerde, maar het kan ook een eerbetoon zijn aan een vroegere keizer. Ook porseleinen kommen, cloisonné en monochrome porseleinen stukken zijn erg geliefd.


Als makelaar heb ik een grote collectie van ca. Bent u in het bezit van een collectie chinees of japans porselein en wenst u die te laten schatten met het oog op een eventuele verkoop? Doordat porselein al eeuwen lang wordt gemaakt is het soms moeilijk te zien hoe oud en hoe waardevol een bepaald stuk porselein is.


Een taxatierapport, opgemaakt door een erkend taxateur, kan dan wenselijk zijn. Een bijkomend onderscheid bij het taxeren van Chinese vazen of Aziatisch porselein maken we tussen aarderwerk en porselein. Er zijn chinees porselein taxeren leveranciers, vooral gevestigd in East Asia. De vele aardewerkfabrieken uit Delft speelden hier handig op in door goedkopere alternatieven aan te bieden in de vorm van Delftsblauw.


Chinees porselein taxeren

Zo ook Gerrit Pieterszoon Kam van De Drie Vergulde Astonnen, wiens monogram op deze schotel staat. Bekijk alles met chinees porselein ! Antiek en Kunst kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! Veilinghuis Oranje - Veiling Antiek, Kunst, Vintage Design en Aziatica o. Gevraagd inbreng van antiek, kunst, vintage design en aziatica o. De mooiste versieringen op schalen en vazen.


Kijk eens op onze website. Niet alleen bij schades, maar ook als u als executeur-testamentair bent aangestel als u een verklaring van erfrecht hebt verkregen via uw notaris of van het kantongerecht. Het Yu-, Kuan- en Ko-yao is zo zeldzaam, dat het voor de gewone collcctionneur vrijwel onbereik­ baar is.


Dit is de klassieke ceramiek der Chinezen. Alleen i8e-eeuwse nabootsingen hiervan, vooral van het sterk gccracqueleerde Ceïadon-achtige Ko-yao, zijn nog wel te verkrijgen. Op de veiling van deze week: Groot famille rose bord met tempel - China - 18e eeuw.


Dat komt omdat er een rijke groep Chinese elite is ontstaan die elkaar de loef proberen af te steken met het mooiste porselein. Meestal duidt het karaktermerk een bepaalde periode aan waarin een keizer regeerde, maar het kan ook een eerbetoon zijn aan een vroegere keizer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts