woensdag 30 november 2016

Tungolie

Eerlijke, natuurlijke producten van de hoogste kwaliteit waar menig concurrent jaloers op is. Om de tungolie dieper in het hout te laten doordringen kan ze worden verdund met terpentijnolie. De eerste laag kan dan verdund opgebracht worden.


Er is wereldwijd in feite geen betere olie te krijgen dan tungolie. Dit komt doordat tungolie veel meer linoleenzuur bevat - een meervoudig onverzadigd vetzuur, tegenwoordig ook wel Omega-genoemd - dat daardoor veel reactiever is.

Ik gebruik nu een tijdje als afwerking tungolie met een beetje natuurlijke terpentijn daar doorheen. Het hout wordt van de olie donkerder van kleur, de tekening komt er mooi uit etc etc, allemaal bekend. Echter schrik ik er altijd van dat het hout dan toch weer een stuk donkerder wordt vgl met het pas geschaafde. De tungboom groeit inheems in China, maar wordt tegenwoordig ook elders gekweekt. Chinese houtolie van de zuiverste kwaliteit!


Door tungolie op de juiste wijze te verkoken en te voorzien van van een mix van andere hoogwaardige natuurlijke oliën is deze ‘verbeterde houtolie’ een olie van hoge kwaliteit die toch makkelijk te verwerken is terwijl die geen oplosmiddelen bevat! Deze oliemix hebben we ook kant- en klaar voor u.

Dat scheelt aanmerkelijk geld. Tungolie , houtolie L bestel en koop je bij labshop. Dit zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De olie is daardoor een snel drogend en heeft een sterke geur.


Dit houdt in dat de olie niet schadelijk is voor oppervlakken waar voedsel op bereid wordt. Denk hierbij niet alleen aan houten werkbladen, maar ook aan houten snijplanken bijvoorbeeld. Rustins teakolie is sneldrogend en beschermen en bestaat uit een speciaal mengsel van plantaardige olie en hars die een mooie glans geeft. Hoe zou je het vinden om te zien waar je tungolie kan kopen voor een koopje?


In een ogenblik zul je er achter komen wat de beste site is om tungolie op het web te vinden. Als je er voor kiest om iets op het web te kopen, moet je alert zijn op fraudeurs en je moet alleen de beste shops kiezen. Lijn- of tungolie op een vlonder smeren is in feite weggegooid gel beide worden naar verloop van tijd gewoon zwart!


De lijnolie verkleurt al na een paar maanden naar zwart, de tungolie gaat het misschien jaar uithouden. Geen van beide geeft op langere termijn een meerwaarde aan de vlonderplanken. Hoi, Heb onlangs een all parts halsje gekocht voor op mijn strat.


Ik moet hem zelf nog finishen en zou dit graag met olie doen. Na wat gezocht te hebben kwam ik op.

Deze houtolie kan je voor zowat alle… Meer. De beschrijving geeft een beeld van de totstandkoming van deze fluctuaties en de kwaliteitsverschillen in tungolie tussen de belangrijkste productielanden: China, Paraguay, Argentinië, Brazilië en de Verenigde Staten van Amerika. Zorg dat het oppervlak schoon is en stofvrij.


Breng de olie ruim aan met een kwast en wrijf uit met een pluisvrije doek. Tung olie moet in laagjes worden aangebracht. Oxan olie is een product wat uit tungolie -alkydolie of watergedragen emulsie olien gemaakt wordt, voor velen een onbekent produkt. Naast hout is dit product ook binnen of buiten op hout zeer goed toepasbaar, met name voor slijtage belasting is dit een product wat simpel te verwerken is. Gewoonlijk brengt men ten minste tot lagen aan.


Teakolie is ontwikkeld als afwerking voor teakhout, maar hij wordt ook op andere hardhoutsoorten gebruikt. Hij wordt op dezelfde manier aangebracht als drogende olie maar droogt niet. De bouwmarkt bij jou in de buurt die alle doe-het-zelfmaterialen heeft voor huis en tuin.


Bezoek de GAMMA bouwmarkt of bestel hier online.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts