donderdag 20 juli 2017

Boetseren voorbeelden

Keramiek, klei Allerlei ideeën. Wie weet komt het r ooit van om zelf. Boetseren met klei is een leuke bezigheid. De drang van de mens om zich creatief te uiten is al geruime tijd een behoefte.


De vondsten die vandaag de dag nog steeds worden gedaan toont ook aan dat boetseren al een zeer lange tijd gedaan wordt.

Bekijk het bord BOETSEER - VOORBEELDEN van doortjefranken op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Sculpturen, Beeldhouwwerk en Beeldhouwen. Voorbeeld van wat je kunt maken.


Boetseermaterialen als plasticine, was en ook papier-maché. De kunst van het boetseren met klei is al heel oud. Veel mensen boetseren als hobby, terwijl ook kunstenaars sculpturen maken van klei als kunstobjecten of voor commerciële doeleinden.


Boetseer technisch is dat slim, zo zijn de tere poten beter beschermd tegen afbreken.

Dieren worden vaak gefotografeer als ze ergens opzitten. Herman werk intuïtief, hij begint gewoon en na een paar lessen zit er een aantrekkelijk diertje je aan te kijken. Ondanks zijn beperkte zicht, slaagt hij erin het karakter van het dier vast teleggen. Online shop en winkel, voorbeelden modelleren en werkwijzen.


In ruimere zin kan ook het modelleren met gips hieronder begrepen worden. Wij hebben alle materialen voor de keramist, beeldhouwer en de kunstenaar! Tijdens de 2-uur durende workshop boetseren maken beginners kennis met basistechnieken en worden gevorderden uitgedaagd zich de techniek verder eigen te maken.


Van te voren spreken we af wat we gaan maken, met welke klei en met welke techniek. Tijdens de workshop staat het iedereen vrij hier een eigen invulling aan te geven. Behalve dat het boetseren van een beeldje heel erg leuk is, brengt het je ook even helemaal bij jezelf. Op die manier werkt het ook therapeutisch en ontspannend. Ongelakt hout (dus geen gelakt of fineer!) kun je als ondergrond gebruiken, maar meestal gebruik ik een plastic placemat (zonder ribbeltjes of gaatjes).


Soms plakt de klei aan de ondergron maar als je de placemat optilt en buigt kun je de klei er weer gemakkelijk vanaf halen. Bij boetseren moet je echt contact leggen met je object. Ga tijdens deze workshop aan de slag met het boetseren van elkaars hoof een eigen fantasie creatie of boetseer gezamenlijk een mooi kunstwerk.

Het thema is geheel aan jullie om te bepalen, alles mag en alles kan. Buurman en buurman boetseren in een auto. Waarom is de workshop boetseren zo goed? Heb je weleens geboetseerd? Met deze workshop breng je daar op een leuke manier verandering in.


Door het toevoegen en weghalen van de klei ontstaat binnen een mum van tijd een mooie creatie. We bespreken wat je wilt gaan boetseren. Er zijn volop boeken met voorbeelden of misschien heb je zelf al een idee. We beginnen de avond om 19.


Na het ontbijt gaan we van start! Ik heb wat voorbeelden staan en diverse afbeeldingen om inspiratie op te doen maar het is fijn als u voor die tijd enig huiswerk heeft gemaakt over wat u wil gaan creëren. Op Pinterest staan leuke ideeën.


En dan ongeveer minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts