dinsdag 11 juli 2017

Gatenplant verzorging

Bekijk alle prijzen van PHILODENDRON PLANT en bespaar tot. Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! Alles voor jou en je kindje!


Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Deze plant is oersterk, kan zeer groot worden en heeft zeer grote bladeren.

Echter de plant verhuizen wordt, gezien het formaat, op den duur lastig. Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. Philodendron verzorging Philodendron soorten komen van oorsprong voornamelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika.


Een gatenplant kan enorm groot worden. Die van Albert Jan groeit tegen het plafond! Het is fantastisch als je daar de ruimte voor hebt, maar het past natuurlijk niet in elk huis. Ook zul je zien dat het oude blad op den duur wat lelijker wordt.


Dan kun je de plant snoeien. Dat doe je door af en toe een lelijk blad af te knippen.

Met een mosstok kun je die stam simuleren en de plant naar boven begeleiden. Als je monstera een aantal jaar oud is, komen er allerlei vertakkingen tevoorschijn. Dit zijn luchtwortels die zoeken om zich vast te hechten. De gatenplant staat graag continu in een licht vochtige grond.


Zo kan er zich wortelrot vormen. Geef daarom regelmatig kleine hoeveelheden water. Je kan de bladeren ook wekelijks met (regen)water besproeien zodat de plant niet stoffig wordt. Zorg er daarbij wel voor dat de plant geen natte voeten krijgt doordat water in een eventuele waterschotel blijft staan. Verder houdt de plant van een ruime plek in de halfschaduw waar nagenoeg geen direct zonlicht komt.


Gatenplant : weinig verzorging nodig! De voeding die u hier het best voor kunt gebruiken is: Pokon groene planten voeding. Altijd de beste deal voor jou! Het is een tropische klimplant die enorm hoog kan klimmen.


Als hij in de natuur bloeit en vrucht vormt duurt het een jaar voordat de vrucht rijp is. Binnen dat jaar is de vrucht nog giftig. Vermijd echter dat er zich een laagje vormt onderaan de bak. Hoewel je gatenplant geen snelle groeier is, zal hij na verloop van tijd heel wat ruimte innemen.


Mocht de gatenplant gaan bloeien, dan kunt u de bloemen het beste verwijderen, want ze onttrekken veel energie aan de plant.

Als u huisdieren heeft, dan is de gatenplant een minder goede keuze. Gebruik als steun eventueel mosstokken. Let op: Blad en stengel zijn giftig bij inname. Monstera deliciosa is vrij tolerant over waar je ‘m neerzet.


Maar eigenlijk is de groep groter. Ook de Ensete, Musella, Canna, Strelitzia (paradijsvogelbloem) en Ravenala vallen onder dezelfde familie. De besproken verzorging geldt over het algemeen dus voor al deze soorten.


Voor we toe zijn aan de verzorging is het handig om iets meer te kennen van de bouw van een bananenplant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts