donderdag 31 maart 2016

Lavendel voor binnen

Wanneer lavendel snoeien in de tuin en meer tips voor lavendel in de tuin. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Na een uitermate droge start van de zomer en temperaturen die vaak rond de graden celcius stegen ziet het ernaar uit dat we deze week wat verfrissing krijgen. Dit voorkomt dat de lavendelplant van binnen vochtig blijft en scheutjes afsterven. Jonge planten top je regelmatig, daarmee stimuleer je de aanmaak van nieuwe scheuten.


Voor een groeispurt in het voorjaar geef je lavendel uiterlijk eind september een ‘s zomerse knipbeurt.

Geef hem zoveel mogelijk zonlicht. Zoek het lichtste plekje in huis, het liefst op het zuiden. Zet hier de lavendel neer. Ook potgrond met kalksteen werkt goed. Vaak heeft lavendel lang buiten gestaan, dus verplaats hem stapje voor stapje naar binnen.


In dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe je lavendel in potten of bakken plant en daarna verzorgt. Zo geniet je er een hele zomer lang van. Tenslotte is het kruid bloeddruk-verlagen voorkomt maagkramp en misselijkheid en spijsverteringsstoornissen, en is een cholagoog.

Ook kunt u kiezen uit solide, vloeistof lavendel voor binnen. Er zijn 7lavendel voor binnen leveranciers, vooral gevestigd in East Asia. Om de lavendel te drogen maak je een bundel van ongeveer honderd stelen.


Bind ze met een elastiekje bij elkaar en hang ze binnen op een warme, donkere, droge plek onderste boven aan een spijker. Laat tot dagen hangen. Als je je huis wilt decoreren met lavendel , zet de bloemen dan in een vaas, maar doe er geen water bij.


De geur van lavendel zit vaak in rustgevende en essentiële oliën. De plant is wel een echte buitenplant, dus we adviseren niet om deze in een pot in de slaapkamer te zetten. Als je niet knipt blijft de plant van binnen vochtig en sterven er juist scheutjes af.


Uiteindelijk wordt je plant dan kaal van binnen en kun je nooit meer diep snoeien. Een geurend haagje naar de voor - of achterdeur zorgt voor een aangename entree. De winterharde Lavandula angustifolia is niet veeleisend. Lavandula latifolia is minder winterhar net zoals de kuif- of vlinderlavendel (Lavandula stoechas).


Ook kan u droogboeketjes en geurzakjes voor de linnenkast maken. Droog de bloemen door ze in bosjes bijeen te binden en ondersteboven op te hangen. Naast de groei van nieuwe bloemen zorgt het toppen van lavendel er ook voor dat de plant niet te hoog wordt.


Je voorkomt op deze manier dus dat andere bloemen overschaduwt worden door de lavendel.

Als de lavendel al wat langer in je tuin staat, is alleen het toppen van de bloemen niet meer voldoende. Ook in de keuken is het zeer veelzijdig toepasbaar. U kunt lavendel het hele jaar door planten en bestellen. Nadat u heeft besteld worden de planten zorgvuldig verzameld. Binnen tot werkdagen na uw aankoop wordt de bestelling bij u thuis bezorgd of kunt u deze ophalen bij ons plantencentrum.


Natuurlijk mag ook lavendel niet ontbreken in je lijstje. Lavendel die al enkele jaren meegaat. We kennen hem van de velden in Zuid-Frankrijk, maar jawel, ook binnen doet deze plant het goed.


Zijn geur wordt een ontspannende werking toegeschreven. Veel verzorging heeft hij hier niet voor nodig. Het enige wat hij verlangt is zon. Jammer genoeg gaat een lavendel plant maar zo’n jaar mee.


Daarna worden het vooral houterige planten die veel minder bloeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts