woensdag 2 maart 2016

Voorstrijk voor tegelen

Geschikt voor diverse ondergronden. Servicegericht vanuit partnerschap. Reserveer online, laagste prijzen. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op.

Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering. Ik weet de redenen niet van Fiesiekus, om geen voorstrijk te gebruiken. Maar alle lijm fabrikanten schrijven voor dat er voorgestreken moet worden. Op elke ondergron met een daarvoor geschikte tegel voorstrijk.


Het is altijd beter voor de hechting van de tegellijm. Bekijk hier de instructievideo van tegel over tegel.

Voorstrijk koop je bij HORNBACH. Bij het bouwen of renoveren van een huis of schuur heb je diverse materialen nodig. Dit wordt ook wel ruwbouw genoem de voorstrijk en primers zorgen voor een stevige fundering van jou project.


Bij HORNBACH hebben we het juiste assortiment zodat jij altijd slaagt. Coba helpt je met een een perfecte hechting voor je tegelwerk. Direct klaar voor gebruik, voor zuigende ondergronden en tegel over tegel toepassingen. Nadat u de muur heeft behandeld met voorstrijk , zal tegellijm minder snel intrekken en kunt u in relatieve rust beginnen met betegelen.


Twijfelt u of voorstrijk aanbrengen nodig is voor uw type. Wanneer gebruik je voorstrijk ? We testen altijd vooraf of de muur voorstrijk nodig heeft. Dit kan gedaan worden door een natte doek of spons over de muur te halen. Bij niet zuigende ondergronden is het dus niet nodig om voor te strijken.


Te gebruiken als voorbehandeling voor latex, muur- en structuurverf en heeft een. Trek een verticale lijn op het midden van de wand. Bevestig langs die lijn eventueel ook een lat op de muur.

Neem dus niet de bestaande muren, vloer of plafond als richtlijn, want deze lopen vrijwel nooit recht. Tegel juist vanuit het midden van de wand naar de hoeken toe. Voor de hoeken kun je de tegels dan op maat snijden. Bij de aanschaf van vloertegels moet u er opletten dat alle tegels hetzelfde productienummer hebben.


Hiermee kunt u voorkomen dat er kleurverschillen tussen de verschillende pakken zijn. Daarnaast dient u bij het kopen van vloertegels rekening te houden met de slijtvastheid van de tegel. Deze machine is geschikt voor het schaven van sponningen tot mm.


Kanten breken mogelijk door V-groef in voorzool. Roer net zo lang tot er een homogene massa ontstaat. Vervolgens breng je de tegellijm op de ondergrond aan en trek je er met een lijmkam doorheen.


Voor een nette afwerking van de randen bij de hoeken van het tegeloppervlak gebruik je het beste een tegelprofiel. Wij hebben voorstrijk van bekende merken als Alabastine en Histor, maar uiteraard ook van ons eigen vertrouwde merk. Bij KARWEI hebben we voor alle soorten ondergronden een geschikte voorstrijk , zoals bijvoorbeeld voor vochtige muren en ook wanden met hardnekkige vlekken.


Als alle voorbereidingen zijn getroffen, dan kun je beginnen. Breng voordat je gaat tegelen een voorstrijk aan om zuiging van de vloer te voorkomen. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon en vlak is. Kleine oneffenheden kunnen worden opgevangen door de tegellijm, maar als de vloer echt niet vlak is, zul je hem moeten egaliseren.


Om een optimale hechting op de ondergrond te krijgen is het erg belangrijk om de cementdekvloer goed voor te strijken. Kiwitz PRM 1( voor zuigende ondergronden) of Kiwitz PRM 1(1:verdund met water aanbrengen) voor zowel zuigende- als niet zuigende zijn uitermate geschikt voor een goede hechting. Voor het tegelen is het vanzelfsprekend van belang dat de muur glad is. Verwijder eventuele oude tegellagen en loszittende delen.


Als er grote gaten in de muur zitten vul deze dan op met muurvuller. Het is verstandig de muur eerst voor te strijken met een voorstrijk voor tegels. De dekvloer voorstrijken met 0Europrimer Multi. Eurocol 0Dispersieprimer voorstrijk 1kg.


Door het gebruik van het voorstrijkmiddel zal de tegellijm beter hechten op de ondergrond. Maar iedereen kan het doen. Tegelen is een lastige en zware klus. Zorg eerst voor de juiste informatie en bereid je goed voor.


Gebruik ook beschermmiddelen. Met het zagen van de tegel kunnen er stukjes van af springen. Dus een veiligheidsbril en handschoenen zijn geen overbodige luxe.


De primer of voorstrijk , zorgt ervoor dat de zuigende werking verdwijnt en dat de wandtegels stevig blijven zitten aan de muur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts