vrijdag 9 september 2016

Planten op balkon

Verse Bloemen, op water verstuurd in luxe doos. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart. Wie vrerras jij via Greetz? Verras met rozen via de post! Nu €1en dagen versgarantie.


Alle soorten en maten Planten.

Hét online tuincentrum met meer dan 10. Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more!


Bekijk ons gehele assortiment online. Met de juist gekozen planten creëer je een groene (of gekleurde!) oase voor elk balkon. Dit lijkt misschien onmogelijk, maar is goed te realiseren. We geven je een overzicht van welke planten je het beste op je balkon kunt zetten. Op een betrekkelijk klein oppervlak kan meer met planten gedaan worden dan op het eerste gezicht lijkt.


Balkons en dakterrassen lenen zich uitstekend voor het plaatsen van diverse planten in fleurige potten.

Door te variëren met potten op de gron aan de wand of over de balkonrand creëer je kleur op verschillende hoogtes. Doordat je de balkonbakken over de railing schuift en onzichtbaar vastzet hebben je buren er ook nog. Welke groenblijvende planten (struiken) zijn geschikt op een balkon hoog op het westen? Op een balkon op het westen kan je bijna alles neerzetten.


Ook groenten en bloeiende planten als geraniums doen het op een balkon op het westen. Slecht voor je portemonnee en het scheelt een hoop frustratie. Omdat ik zelf net van een huis met een grote tuin, verhuisd ben naar een huis met een terras (en een balkon ), ben ik op onderzoek uit gegaan welke planten het best gedijen.


Met handige lijstjes, zodat je gemakkelijk de juiste planten voor jouw favoriete kleur bij ons in de winkel kunt shoppen. Hieronder vind je eerst een paar tips voor het planten en verzorgen van deze bloeiende planten voor een zomer lang kleurenpracht op je terras of balkon. Deze planten houden namelijk van direct zonlicht. Ook halfstruiken zoals rozemarijn en lavendel houden van felle zon, de hele dag door.


Plaats je planten op het balkon dan oogt het balkon niet alleen vrolijker. Het is ook nog eens gezond om je bezig te houden met de natuur en het trekt de natuur aan. Denk bijvoorbeeld aan andere vliegen die planten nodig zijn. Maar ook vogeltjes, want die voelen zich beschut wanneer ze op jouw balkon voedsel vinden. De keuze van handige planten voor op je balkon of terras is een van de lastigste.


Om het makkelijk te maken hebben we een lijstje gemaakt van de planten waarvan wij vinden dat ze niet mogen ontbreken op een balkon of in een stadstuin. Het enige waar je op moet letten is dat hij niet te veel water krijgt. Een tip hierbij is om ervoor dat zorgen dat je altijd gebruik maakt van een pot met een gat onderin als je deze plant als potplant houdt.

Zelf gaat Carolien dit seizoen proberen om hop te kweken op haar balkon om er thee van te maken. Wij gaan de tips van Carolien in ieder geval ter harte nemen. Ruime keuze planten op beslist.


Vergelijk hier alle aanbiedingen. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering. Boek het OP, Chaweng Beach.


Zet bijvoorbeeld heel veel kunststof potten en bakken bij elkaar met prachtige potplanten. Kunststof is handig op het balkon , omdat het niet zwaar is. Er zijn ook speciale bakken die je aan de omheining van je balkon kunt hangen.


Wil je graag moestuinieren, dan kun je een moestuinbak neerzetten. Je hebt een balkon of terras op de zon, maar je bent wat vergeetachtig wat water geven betreft. Zet grijsbladige planten in potten en bakken. Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde.


Dat geldt ook voor de bloempotten en plantenbakken op je balkon. Goede planten voor op een schaduwbalkon. Ook op een balkon in de schaduw kunnen verschillende planten groeien, van prachtige bloeiers tot grote groene planten. Op zoek naar winterharde tuinplanten?


Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels. Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is!


Welke planten zijn het meest geschikt voor op een balkon ? De wortels van de planten hebben maar een beperkte ruimte om te groeien omdat er op het balkon vaak gebruik wordt gemaakt van bakken en potten. Daarmee is de aarde vaak te nat of te droog. Echt waar: ook een klein balkon kan veel betekenen voor insecten en vogels. Hoe bar ook de omstandigheden op uw balkon : er is altijd wel een tor die net dát nodig heeft.


Zoals je in het volgende voorbeeld kunt zien, kun je ook op een balkon héél véél planten kwijt om je eigen plantenjungle te creëren. Vooral als je balkon een overkapping heeft, kun je meer planten kwijt dan je zou denken. Je kunt je balkon hierdoor helemaal afsluiten van de buitenwereld en genieten van je eigen stukje natuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts