donderdag 13 december 2018

Houten kweekbak

Specialistisch advies nodig? In een handomdraai bij u geleverd. Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost.


Vergelijk voor de laagste prijs. Een kweekbak wordt ook wel een koude bak genoemd. Dit is het verschil met een kweekkasje, welke beter beschermd tegen buiteninvloeden doordat je een afgesloten omgeving hebt en daarmee een broeikasje creëert. Begin je eigen moestuin in een kweekbak en ga over op een kas als de plantjes te groot worden! Heb je weinig ruimte dan is een verticaal tuinier wandrek of een kleine kweekbak een goede oplossing.


Bij deze laatste variant kan je ook kiezen voor de variant met een ingebouwd water reservoir. Zo krijgen je plantjes precies de juiste hoeveelheid water. Qua materiaal is er keuze tussen een houten bak, wilgentakken of plastic. Deze stijlvolle houten kweekbak is ideaal voor het opkweken en afharden van zaailingen, jonge planten,. De kas ziet er geweldig mooi uit op een terras of balkon.


Houten kweekbak

Een houten kweekbak maken kan voor buiten én binnen. Hout is een materiaal dat zowel binnen en buiten goed toepasbaar is. Heel vaak worden kweekbakken van steigerhout gemaakt, net als plantenbakken. Als je de houten bak buiten gaat gebruiken is het slim om hem bestendig te maken voor de weersinvloeden. Dit kan je doen door hem te beitsen of te.


Heb houten kweekbak begin juli aangekocht. Gemonteerd bleek dat dit een stevige kruidenbak is. Ben direct beginnen te zaaien en planten met als resulaat enige weken later een groene oase van kruiden. Prachtige bak, interessant dat hij verhoogd is zodat je niet meer gehurkt moet staan knippen. Houten kweekbak dubbel x 90cm.


Foliekweekbak 1x 1x 80cm. De tafels en bakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus passen in vrijwel elke tuin. Deze houten kweekbak is een perfecte keuze voor hobby-tuinders die een bloemen- of plantenbed aan hun tuin toe willen voegen.


Met een houten pallet als basis kun je zo’n kweekkast eenvoudig zelf maken. Hoe je de kweekbak moet maken, kun je zien in de instructievideo. Wij hebben zowel onbehandelde lariks kruidenbakken, Geïmpregneerd houten moestuinbakken als natuurlijke hazelaar kruidentuinen te koop. Check nu onze moestuinbak aanbiedingen!


Houten kweekbak

Zelf thee kweken, nu eveneens populairder dan ooit. U kunt van onze steigerplanken of lariks douglas planken zelf een houten kweekbak maken. Kweekbakken voor alles wat groeit. Je kunt bijna alle planten kweken in een kweekbak.


Zelfs planten die in het Nederlandse klimaat het anders niet zo goed doen in de buitenlucht. Voordeel van een kweekbak is dat je door de warmte die erin ontstaat dus ook meer exoterische varianten kunt planten en oogsten. Hier is echter wel eigenlijk altijd sowieso wel een paar uur voor nodig. Je kan het zelf maken van een houten kweekbak namelijk lastig volledig binnen slechts één uur regelen. Iets anders waar je rekening mee moet houden is het feit dat het zelf maken van een houten kweekbak je in principe eigenlijk altijd (ook) geld kost.


Volg dan de stappen hieronder. Begin met het op maat zagen van alle planken en balken. Met deze moestuintafel kan je aangenaam en comfortabel groenten en kruiden telen zonder je rug te belasten! Onderaan de kweekbak is een plankje voorzien waar je nog wat materiaal kwijt kunt. Tuinhout of hout bestemd voor buiten of voor in de tuin wordt tegenwoordig overal aangeboden en dit in tal van verschillende verschijningsvormen.


We kennen houten nestkasten, houten voedertafels maar ook tuinpoorten en tuinschermen en de alomtegenwoordige moestuinbak of verhoogde moestuintafel. Plaats leuke planten of bloemen in de kweektuin en geniet van een kleurrijk tafereel. Uiteraard kun je ook je eigen groente of kruiden gaan kweken met behulp van groentezaden.


De locatie zal straks een belangrijk onderdeel worden van een kweekbak maken. Natuurlijk heeft je kweekbak de nodigde lichtinval nodig, maar ook weer niet te veel. Bekijk goed wat slim is en maak vervolgens de kweekbak specifiek voor die plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts