dinsdag 4 december 2018

Kalkverf aanbrengen

Vind kalkverf kleuren het nu op Kensaq. Kan kalkverf op een latex aangebracht worden? Bij grote kleurverschillen is het aan te raden de muurprimer op kleur te bestellen of te laten mengen.


Kalkverf aanbrengen is heel gemakkelijk, iedereen kan het! Even een stukje oefenen en al snel heb je de slag te pakken.

En, vergeet niet om de wanden voor te strijken met muurprimer (WallPrim Muur primer). Dit zorgt ervoor dat je verf beter hecht aan de wanden. Het werkt echt anders dan een standaard muurverf.


Je kunt eerst gaan oefenen op een proefstuk om het effect van je verftechniek te bepalen. Gebruik hiervoor een houten plaat of een groot stuk karton. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van deze verf, hoe je ze moet aanbrengen en wat de prijs is. In Italie op traditionele wijze bereid met unieke uitstraling!


Wil je verzekerd zijn van een optimaal resultaat of wens je bijvoorbeeld dat de kalkverf gepolijst wordt, dan adviseren wij je contact op te nemen met een professionele schilder.

Uiteraard staan wij je graag te woord. Wijnands Schilderwerken heeft ruime ervaring in het aanbrengen van kalkverf. Zo bekom je subtiele kleurvariaties en die rustgevende sfeer van gekalkte muren.


Of je nu rechte strepen aanbrengt of lijnen kriskras door elkaar trekt, met ons Limestone-assortiment geef je elk interieur een natuurlijke uitstraling. Krijtverf aanbrengen op meubels, muren en accessoires Krijtverf tips en trucs. Wat kun je allemaal doen met krijtverf?


Hoe breng je krijtverf aan? En klopt het dat je met krijtverf niet hoeft te schuren of te gronden? Wij vertellen je er alles over. Op deze pagina: Wat is krijtverf? Fresco is een 1 minerale en zeer milieuvriendelijke kalkverf.


De uitstraling wordt bepaald door de wijze van aanbrengen en de omstandigheden waaronder de verf wordt aangebracht. Belangrijk voor een goed resultaat is dat je de kalkverf aanbrengt op een ruwe, zuigende ondergrond. Die zuiging dient overal gelijk te zijn anders krijg je kleurverschillen in de kalkverf.


Heb je bijvoorbeeld een gat of scheur in je muur dan zie je dit nadat je de kalkverf hebt aangebracht nog veel beter. Het aanbrengen van deze laag is een stuk zwaarder dan de eerste laag.

Ook nu moet er gelet worden op het voorkomen van zichtbare kwastaanzetten. Na het schilderen verwijderen we zo snel mogelijk de tape en maken we het gereedschap schoon met water. De kalkverf is een stuk donkerder tijdens het aanbrengen , dan wanneer die opdroogt. Dankzij het unieke, streperige effect kan kalkverf een bijzonder fraai resultaat geven.


U kunt met liter ongeveer vierkante meter muur bedekken. Een gevuld gat of poreus gedeelte zie je dan duidelijk. Iets anders om rekening mee te houden bij het aanbrengen op muren is de laagdikte. Voor het neutraliseren van een bestaande ondergrond adviseren wij deze altijd voor te behandelen met onze speciale muurprimer – Muro di Primer.


JaDe onderlaag dient minimaal uur uitgehard te zijn. De doorschuur techniek is eenvoudig uit te voeren en geeft een uniek eigen resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts