dinsdag 25 december 2018

Jaren dertig stijl

Nikkel, Matnikkel, En Oud Messing. Gratis Bezorgd En Tot Wel Staffelkorting! Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op.


Nog maar dagen om over te stappen.

Altijd korting op je basisverzekering. Jaren ’interieur is een inspiratie site. Wij publiceren hier regelmatig afgeronde projecten in deze kenmerkende stijl. Alle interieurs worden uitvoerig omschreven en ingedeeld op gebruikte elementen zoals: Kamer en Suites, Boekenkasten, Deuren, Plinten, Deurlijsten, Vensterbanken en Vestibules.


De jaren stijl geeft veel sfeer en karakter in huis. Bekijk de mooiste oplossingen voor je kamer en suite, marmeren schouw, paneeldeuren, erker en visgraat vloer in jaren stijl. Ik geef je graag interieuradvies en kleuradvies in de jaren stijl.

Tonmodel uit de jaren dertig. Het bekende jaren dertig tonmodel, wat met name bekend is van de ‘ton-model’ deurkruk, wordt al weer langere tijd veel toegepast. Dat de jaren dertig ( jaren ’30) stijl populair is, blijkt ook wel aan de vele straten met nieuwe huizen in de jaren dertig stijl en de gewildheid van oude huizen uit deze jaren.


Ik denk dat ieder zijn eigen redenen heeft. Dat de jaren tijdloos zijn, blijkt wel uit de onderstaande karakteristieke kenmerken van een jaren dertig huis die mij altijd weer weten te charmeren. Alle prima te combineren met je eigen stijl wat de totaalbeleving van een ‘eigen thuis’ compleet maakt. In deze tijd was er enerzijds een behoefte aan decoratieve kunsten, terwijl anderzijds de calvinistische, sobere architectuur zijn te herkennen. Zelf verruilde Boesveld zijn jaren dertig woning voor een nieuwbouwwoning in moderne stijl.


Als ik in mijn oude huis binnenkwam kreeg ik gelijk een warm gevoel. Eerlijk gezegd kijk ik nog weleens stiekem om me heen. Berendsen ziet overigens wel een verschuiving in de stijl waarin nieuwbouwhuizen worden gebouwd. Het haar werd echter nog steeds vrij kort gedragen en bont en make-up waren behoorlijk populair. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een nieuw huis waarin nostalgie en traditie een grote rol spelen.


De originele huizen uit de jaren kenmerken zich door karakteristieke details zoals een erker, glas-in-lood ramen en paneeldeuren. Een Jaren Kamer en Suite is een prachtige manier om iedere woning een authentieke uitstraling te geven.

Een kamer en suite is een veelgebruikte benaming voor een opdeling van twee ruimtes in uw woning. Kenmerkend aan de jaren kamer en suite is simpel en strak. De stijl van de jaren dertig kenmerkt zich onder meer door bijzondere metselwerkverbanden, uitkragende houten dakgoten, bijzondere kapvormen en glas-in-lood ramen. Deze kenmerken combineren we met moderne eigentijdse technieken.


Zo ontstaat er een uitdagend en soms contrasterend ontwerp. Marieke en Remco herkenden in ons werk als architecten de sfeer waar naar zij op zoek waren. Ze wilden een huis in de karakteristieke ‘ jaren dertig’-stijl waarbij zij de materiaalkeuze tot in de kleinste details wilden laten aansluiten.


De eerste ontwerpschets was voor een groot deel al raak. Ons werk is kenmerkend voor de stijl van de jaren of eerdere bouwperioden. Denkt u aan paneeldeuren met glas in lood voor een kamer en suite, brede raamkozijnen van massief hout en ramen met plakroede-overkruising voor een klassieke ruitverdeling. Dat beschrijf ik in dit artikel aan de hand van een aantal kenmerkende details.


Allereerst bespreek ik de achtergronden van het ontstaan van de wijk en de stijl van een jaren 30-woning. Vervolgens ziet u in beeld een aantal voorbeelden van kenmerkende jaren 30-details uit uw buurt (weet u waar de woningen staan?). Dit vlot ogende meubilair vindt zijn oorsprong in de jaren dertig en linkt naar de Fifties.


Op deze foto zijn mosa zwarte tegels versneden voor de bovenrand. Oog voor detail is een kenmerk dat regelmatig bij jaren tegels tot uiting komt in mooie kleurcombinaties, afwerklijsten en tussenranden. Hierbij heeft u ook de keuze in tegels die de jaren uitstralen in mooie diepe kleuren.


Voor de vloer kunt u ook kiezen voor verouderde tegels. Wij bieden de oplossing om uw oude pand te voorzien van deurbeslag in de juiste stijl zoals deurklinken, deurkrukken, raambeslag, voordeurbeslag, espagnoletsluitingen, knopjes, toiletsluitingen, vrij en bezet, keukenkastbeslag en verdere aanverwante zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts