maandag 16 december 2019

Tuinmeubelen beitsen of lakken

Tuinmeubelen beitsen of lakken

Grootste assortiment van Nederland. Nu met hoge kortingen Nu Tot. Bestel online of bezoek onze showrooms. Binnen dgn gratis thuisbezorg 2jr garantie! De grootste collectie tuinsets vind je hier!


Tuinmeubelen beitsen of lakken

Tuinsets tegen de laagste prijzen. Waarom lakken , beitsen of oliën? Lakken , beitsen of oliën doe je om het hout van je tuinmeubels, schutting of vlonders te beschermen tegen de invloeden van de regen, kou en de zon.


Breng je geen laagje lak, beits of houtolie aan, dan zal het hout na verloop van tijd verkleuren en, als het in de winter ook buiten staat, splijten of barsten. Lak vormt een laagje over het hout. Tuinmeubelen kun je behandelen met lak, beits of olie. Daardoor is het hout beter bescherm maar de lak kan ook barsten of brokkelen en dat ziet er niet uit. Eigenschappen van olie, beits of lak voor tuinmeubelen buiten.


Zo dringt beits dieper in het hout, wat de impregnerende werking verhoogt. Terpentine is vrij sterk spul en heeft een intense geur, trek daarom werkhandschoenen aan en draag een veiligheidsmasker (ook tijdens het beitsen ). Giet een beetje beits in een leeg blik en verdun deze met terpentine. Bij beits zie je de nerven in het hout nog en bij lak niet.


Tenslotte is lak vochtafsluitend en beits is vochtregulerend. Hoe moet ik hout voorbereiden om te kunnen lakken of beitsen ? Om je houten tuinmeubelen te kunnen lakken of beitsen , moet je dingen doen: ontvetten, schuren en een grondlaag aanbrengen. Als je met transparante lak of beits de meubelen gaat lakken of beitsen , gebruik je een transparante primer.


Extra tip: voor je een borstel voor de eerste maal gebruikt, haal je hem een paar keer over een stukje schuurpapier. De losse haren blijven op het schuurpapier zitten en komen niet in je verf terecht. Hoog tijd om de tuinmeubelen te behandelen. Lees onze veelgestelde vragen over tuinmeubelen schilderen, beitsen en lakken waaronder F. Hier kan je zien hoe je met Xyladecor houten. Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe je het beste jouw houtwerk kunt beitsen.


GAMMA adviseert je graag op het gebied van beitsen. Eerste fase, de voorbereiding: reinigen met water en vervolgens met Xyladecor krachtreiniger voor alle buitenhout. Vergrijsde meubelen met je ontgrijzen met de Xyladecor ontgrijzer voor alle buitenhout. Bij elke vorm van behandelen wordt het hout donkerder, daar het gebruikte beschermmateriaal er voor een gedeelte intrekt. Olie trekt er verder in dan beits - en uv-beschermlagen.


Tuinmeubelen beitsen of lakken

Bij de zachte houtsoorten kan dit met water en een milieu-vriendelijk reinigingsmiddel voor hout of met ammoniak, dat in de bouwmarkt of speciaalzaak te koop is. In een handomdraai bij u geleverd. Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! Hoe je je tuinmeubelen moet behandelen, is afhankelijk van welk houtsoort jij in je tuin hebt.


Teak bevat van nature meer olie dan de meeste andere harde houtsoorten. Hierdoor heeft het geen zin om dit hout te beitsen of te lakken. Hoe onderhoud ik mijn houten tuinmeubelen ? Behandel je tuinmeubelen tegen weer en wind. U wilt graag houten meubels schilderen, maar u wilt dat de eigen structuren van het hout zichtbaar blijven?


Dan moet je het hout beitsen. We leggen uit hoe het goed te doen. Kleurstof wordt gebruikt om hout te kleuren met behoud van de natuurlijke structuren en eigenschappen van het hout. Er bestaan lakken en beitsen in alkydbasis en in acrylbasis.


Alkyd is op basis van terpentine en Acrylf is op basis van water. Hier geldt hetzelfde als bij verf, ik heb hier eerder over geschreven, maar mocht je er vragen over hebben, stel ze gerust! Het is wel zo dat beits voor binnen vaak op acrylbasis is en beits voor buiten vaak op. Het verschil met blanke lak en beits is ,dat je met beits kleurt en blanke lak gebruikt om je tafel af te lakken. Wil je hem alleen aflakken dan moet je de tafel goed schuren.


Bepaalde lakken hebben de eigenschap om de uv-stralen te blokkeren. Hierdoor zal de natuurlijke schoonheid van het hout behouden blijven. In dit artikel zal in gezoemd worden op de product eigen schappen van olie, was, beits en lak. Je kunt ingaan op zowel de positieve als de negatieve eigenschappen van de producten.


Hardhouten tuinmeubelen opknappen met beits. Beits trekt, net als olie, goed in het hout. Voordeel is dat beits je hout beschermt tegen de verschillende weersomstandigheden. Daar komt bij dat je beits ook in verschillende kleuren hebt.


Zo kun je je tuinmeubelen wat donkerder maken, of gewoonweg een opvallend kleurtje geven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts