woensdag 25 december 2019

Volgorde banden judo

Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering. De grootste collectie autobanden!


Autobanden tegen de laagste prijzen.

Voor elk niveau dat je kunt bereiken in de sport judo wordt er eerst een examen afgelegd. Als je dit examen haalt, krijg je een nieuwe band en kom je dus een stapje hogerop. Het behalen van een band is hetzelfde als het behalen van een classificatie die de gevorderdheid van de judoka aangeeft.


Hoe donkerder de kleur, hoe beter de judoka. Vanaf de zwarte band wordt er niet meer met slippen gewerkt. Na de eerste kyu dragen judoka’s een zwarte band , wat helemaal niet betekent dat iemand judo volledig beheerst, alhoewel het natuurlijk betekent dat je een zeer vaardige judoka bent. Slippen en banden behalen Voor de banden en slippen tot de zwarte band kunnen judoka examen afleggen binnen hun eigen club.


Bij judo is er naast de wedstrijdsport nog een ander aspect waardoor de judoka zich kan onderscheiden nl.

Er zijn vijf verschillende classificaties die we kyu s noemen. De slippen zijn in dezelfde kleuren als de banden met daarbij ook dezelfde volgorde. Bijvoorbeel bij een witte band kan je gele slippen verdienen en bij een gele band oranje slippen.


Na slippen, krijg je een halve band krijgen. Dit is een band in de opvolgende kleur met witte slippen, bijvoorbeeld gele band met witte slippen is half geel. Het Kenpo Karate systeem volgens de IKKA heeft een andere banden volgorde dan je gewend bent bij bijvoorbeeld traditionele Karate stijlen of Judo. De band bij karate , in het Japans Obi genoem geeft aan op welk.


Bij karate worden twee categorieën onderscheiden: Kyu-graden en Dan-graden. Middels verschillende kleuren banden worden de Kyu-graden. Banden en gradatie Net als karate en judo heeft jiu-jitsu een gradatie door middel van gekleurde banden.


Je moet je overige banden bij een JBN aangesloten club behaald hebben. Deze worden in het JBN paspoort afgetekend en bij de JBN geregistreerd. Als je een aantal jaren de bruine band hebt en je bent jaar of ouder, dan mag je examen doen voor de zwarte band.


Bij judo geeft de kleur van de band het niveau van de drager aan. De banden , ook wel kyu-graden genoem zijn van hoog naar laag genummerd (een hoge graad heeft een laag nummer). Heeft iemand de zwarte band of hoger, dan spreken we van een dan.


Ik heb bij karate WR stijl deze volgorde van banden gekregen.

Kwit Kgeel Koranje Kgroen Kblauw Kpaars Krood Kbruin 1st Dan (streep) 2nd Dan (strepen) Enz. Dan rood wit geblokt of zwart met gouden strepen. WR is Wado Ryu stijl, de weg van de vrede! K staat voor Kyu 1st Dan is zwarte band graad. In het judo zijn zes kyu klasse en elf dan graden.


Door het afleggen van verschillende bandexamens kun je door groeien naar de eerste kyu. Info over judo banden en kleding. Onze particuliere klanten die een bestelling van minimaal € 5inclusief BTW doen op Essimo.


Nadiah Krachten en haar weg naar de top. In deze sectie van onze webshop vindt u de judo en karatebanden die wij aanbieden. Je ziet ook hoe goed iemand kan judoën. Aan elke band kunnen kleine stukjes band gezet worden, deze heten slips.


Deze slips zijn tussenstappen naar een volgende band. De slips zijn in dezelfde kleurvolgorde als de banden. Het hoofddoel van zijn judo was: samenwerken aan een harmonische ontwikkeling van geest en lichaam.


Na de tweede wereldoorlog raakte de sprot judo populair, dankzij het feit dat deze gevechtssport erg geschikt was voor het leger en de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts