maandag 9 december 2019

Welke lijm voor vliesbehang

Bekijk het brede aanbod vliesbehang bij Acaza. Heeft u een vraag over een van onze producten? Al de leukste muurdecoratie! Geef je interieur een boost! Shop nú eenvoudig en snel op beslist.


Morgen al in huis vanaf €3.

Komt er vliesbehang op jouw muren? Neem speciaal plaksel, zoals Perfax behanglijm voor behang met een vliesrug of vliesbehang. Kies je voor glasweefselbehang?


Op onze website is het eenvoudig kiezen. In de beschrijvingen vermelden we duidelijk voor welk soort behang de lijm geschikt is. Behangen met vliesbehang ? Het voordeel van vliesbehang is dat je alleen de muur met vliesbehanglijm hoeft in te smeren en direct vanaf de rol kunt behangen. Je hebt dus geen behangtafel meer nodig.


Ook kun je vliesbehang eenvoudig in één keer verwijderen.

Bij KARWEI vind je eenvoudig voor elk soort behang een passende behanglijm. Zo blijft je behang strak, mooi en ook nog eens lang zitten. De eerste stap bij de keuze van de juiste behanglijm is te bepalen welk soort behang je hebt en vervolgens kies je daar dan een geschikte lijm bij uit. Gunther: ‘ Voor vliesbehang heb je poederlijm of klaargemaakte lijm nodig.


In dit geval moet je de lijm op de muren smeren. Tenslotte is er het gewone behangpapier. Dat is bij vinylbehang anders. Het is belangrijk op voorhand te bepalen welke dikte het meest geschikt is voor jouw muren.


Een vakman kan je helpen kiezen in het uitgebreide aanbod. Hij adviseert je welke dikte nodig is voor jouw muren en staat je bij met kleuradvies. Voor het aanbrengen van de lijm kun je het beste een vachtroller met een breedte van centimeter gebruiken. En natuurlijk is de belangrijkste vraag welke lijm je voor welk soort behang nodig hebt. Over het algemeen kun je speciale lijmen vinden voor de volgende behangsoorten (dit staat op de verpakking aangegeven).


Bij papierenbehang en vinylbehang kun je kiezen voor een behanglijm voor normaal tot zwaar behang. Let er bij uw materiaalkeuze goed op dat u de juiste lijm koopt! Lijm voor glasvezelbehang is van zeer andere structuur dan de lijm voor vliesbehang.


Zorg er dan ook voor dat u deze lijmsoorten niet abusievelijk met elkaar verwisselt! Papierenbehang en vinylbehang - lijm voor normaal tot zwaar behang. Direct beginnen of voorbehandelen?

Moet ik een speciale lijm kopen voor vliesbehang ? Welke behanglijm is beter voor niet-geweven basis en hoe het lijmmengsel goed te bereiden? In ons artikel proberen we al deze vragen te beantwoorden en vertellen we u over de populairste lijmmerken. Voor behangpapier, het standaard fotobehang, adviseert Muurmode Perfax methyl.


Deze lijm breng je dun aan op de achterkant van het behang. Voor vliesbehang kun je Bison behanglijm gebruiken, deze lijm kun je rechtstreeks op de muur aanbrengen waar je vervolgens het behag tegenaan plakt. Oudere generaties staken lijm voor het behangen van het huis van geïmproviseerde producten, met meel of zetmeel. Maar vooruitgang staat niet stil. In tegenstelling tot traditioneel behang hoef je de lijm niet aan te brengen op het papier maar rechtstreeks op de wand.


Bovendien is vliesbehang ook heel sterk. Vliesbehang is ideaal voor de doe-het-zelver met twee linkerhanden. Daarom gebruik je het best een sterke lijm , zoals de Universele Wandlijm. Er zijn twee soorten effen vliesbehang : een stevige - maar iets stuggere soort - en een soepele, gemakkelijk verwerkbare variant.


Welke soort je het best kunt gebruiken, hangt af van de ondergrond. Onze colora coaches geven je graag aanvullend advies in de winkel. Bij vliesbehang heeft u geen behangtafel nodig.


Het kenmerk van vliesbehang is dat het een vlieslaag heeft, soms in combinatie met vinyl. Deze behangsoort neemt geen vocht op zodat het niet krimpt wanneer je er lijm op smeert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts