dinsdag 3 december 2019

Teak kleur

Bekijk ons uitgebreide TEAC assortiment. Specialistisch advies nodig? Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Nog maar dagen om over te stappen.


Altijd korting op je basisverzekering.

Laat je inspireren door ons grote aanbod TEAC. Jij bepaalt hoe je betaalt! Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp. Teak is een houtsoort met een grote reputatie, waarover veel misverstanden circuleren.


Oorspronkelijk komt teak uit Zuidoost-Azië, maar de teakboom (Tectona grandis) wordt tegenwoordig op grote schaal aangeplant in de tropen. Dit leidt ertoe dat er grote verschillen zijn in kleur , gewicht, hardhei enzovoort. De kleuren daarvoor kunt u zelf bepalen door middel van onze kleurstalen.

Zit uw kleur er niet bij dan kunt u altijd nog een kleurstaal meenemen van thuis zodat onze spuiter het speciaal voor u op kleur kan maken. Indien wij uw meubelstuk hebben gespoten op kleur is het niet meer mogelijk om het later om te ruilen voor iets anders. Hout, Afwerking en Kleur Kleuren Teak is en blijft teak. Desondanks is er veel mogelijk.


Geef het een koloniale kleur en de stijl is anders. Maak het grof voor een stoere look. De meeste teak meubelen zijn onderdeel van een woonprogramma. De woonprogramma’s vertegenwoordigen een bepaalde stijl. Het woonprogramma Koeno staat voor landelijke teakhouten meubelen.


En het programma Bogor voor strakke teakhouten meubelen. Deze meubelen zijn gemaakt van de beste kwaliteit gerecycled teakhout. Echt teak komt in kleuren , de nieuwe teak kleur , vergrijsd na een aantal maanden en een lichte teak kleur nadat u uren aan het schrobben bent geweest. Kleurbeits - Teak TRAE LYX Kleurbeits is een watervaste waterbeits voor zachte en harde houtsoorten voor zowel vloeren als meubels (binnen).


Na intensieve droging kan TRAE LYX lak worden aangebracht. Teak tafel behandelen met meubelolie of structuurolie. De meubelolie of structuurolie zorgt voor een wat donkerdere tint van uw tafel. Indien u de originele kleur van het teakhout wenst te behouden, adviseren wij groene zeep.


Als het water op het oppervlak blijft liggen is het behandeld met olie of lak.

Als er in plaats daarvan een vlek ontstaat heb je te maken met onbehandeld teak. Teakhout lichter maken door te schuren. Om teakhout lichter te maken zal de buitenste laag die zorgt voor de donkere kleur verwijderd moeten worden. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.


Heb je toch liever iets anders? Nadat ze een tijdje buiten hebben gestaan en de vettige laag is verdwenen kun je de meubels van teakhout verven in een andere kleur. Voordat je gaat beginnen met het verven van je teak meubelen is een goede voorbereiding belangrijk.


Bestel direct jouw Teak op beslist. Bij echt teak vergrijsd de kleur na een aantal maanden en nadat u uren aan het schrobben bent geweest wordt het een stuk lichter dan de originele kleur. Flexiteek is de vervanger voor echt teak. Wij kunnen deze kleur leveren in verschillende merken lakken en muurverf. De kleur 0Teak - Transparant behoort tot een kleurenwaaier van Sikkens Beits maar wij kunnen deze kleur ook mengen in andere verf merken.


Teak in eiken kleuren of andersom is bijna onmogelijk in de naturel kleur vanwege het verschil in houtstructuur. Donker is wel mogelijk, je blijft echter altijd een beetje het verschil zien. Het is meer afhankelijk van je wensen, waar je naar opzoek bent en of een klein beetje verschil je stoort!


Kleuren van teak - Uitgebreid assortiment teak meubelen jumboteak. Als je teakhouten meubels buiten laat staan krijgt het hout een zilvergrijze kleur wanneer het ouder wordt. Als je meubels van kleur veranderd zijn is het vooral belangrijk om ze voor het beitsen te schuren. Je kunt bovenstaande stappen uittesten op een plank teakhout om een idee te krijgen van de kleur die het hout krijgt.


Dit, om de toenemende vraag naar teak op te vangen en de bedreiging van de natuurlijke groeiplaats van de teakboom tegen te gaan. Dit zorgt voor grote verschillen in bijvoorbeeld de hardheid of kleur van teak. Ben je opzoek naar de aller beste kwaliteit teak , dan moet je teak uit Oost-Java hebben. Het is risicovol om alleen op basis van een kleur op een beeldscherm een beslissing te nemen. Om zeker te zijn van de juiste kleur , raden we u aan gebruik te maken van een fysieke RAL-kleurenwaaier.


Op deze website kunt u voordelig een RAL-kleurenwaaier bestellen, al vanaf €195. Golden Teak Protector is geen organisch product en werkt daardoor veel langer. Vrijwel alle teak sealers bevatten bovendien ontvlambare en gevaarlijke oplosmiddelen die schadelijk zijn voor de mens en de omgeving.


Kleur olie en beitsolie kunt u prima gebruiken om uw onbehandelde meubels een andere kleur te geven. Vooral op houtsoorten die erom bekend staan last te hebben van ‘bloedingen’ na het verven met bijvoorbeeld krijtverf, is dit een prima alternatief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts