dinsdag 31 december 2019

Yucca kamerplant

Vind verzorging yucca kamerplant als je nu zoekt. De Yucca houdt niet van veel water. Vooral wanneer de plant is overgepot in een grotere plantenbak, kan de Yucca lang zonder water.


Het is van belang de grond langere tijd te laten opdrogen alvorens de kamerplant opnieuw water krijgt. In de winter is tot weken zonder water geen probleem. De kamerplant Yucca Elephantipes, ook wel bekend als Palmlelie, komt van nature voor in droge gebieden.

In de natuur zal je deze kamerplant terug vinden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Een Yucca Elephantipes is een makkelijke kamerplant. Ook heeft de kamerplant Yucca Elephantipes luchtzuiverende kwaliteiten.


Deze stoere kamerplant is gewend aan de droge woestenij van Mexico en Texas en heeft dus niet al te veel eisen als het op verzorging aankomt. In de warme kas gaat de plant wortelen en uit de slapende ogen op de stam ontspruiten jonge loten, waaruit nieuwe bladhoofden groeien. In dit artikel uit de serie kamerplanten lees je alles over de bekende Yucca of Olifantspoot, de plant met de prachtige, dikke stam en de puntige bladeren.


Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, hoe kun je ze vermeerderen, wat is de bloeiperiode en welke ziekten kent deze kamerplant. De breedte van de stam en van het bladeren dek kan variëren.

Er zijn vier soorten die gebruikt worden als kamerplant. Dat zijn de twee bonte rassen Quadricolor en Tricolor. Die zoals de naam al doet vermoeden uit vier en drie kleuren bestaan.


Alleen de beste kwaliteit kamerplanten Kies gewenste afleverdatum Deskundig advies Telefonische. Ruime keuze uit kamerplanten. Dit is een plant voor de mensen onder ons die wat minder groene vingers hebben, de Yucca is namelijk een van de gemakkelijkste kamerplanten qua verzorging. U kunt de kamerplant zowel op een lichte als donkere plek plaatsen, op beide plekken zal deze plant prima groeien. Het assortiment bevat zowel vertakte als rechte stammen.


De stam van de binnenplant is net een spons en kan veel water opslaan. Laat daarom de grond geheel opdrogen voordat de kamerplant opnieuw water krijgt. Het blad is hard en puntig. Op zoek naar Yucca ( Yucca elephantipes) H - D cm? Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.


Bemest een Yucca alleen in de lente en de zomer. Winters bemesten kan schadelijk zijn. Gebruik voor het toedienen van voeding normale universele kamerplanten voeding van Pokon. Overvoeding is hoogst schadelijk, de grond wordt hier namelijk erg zuur door waardoor de wortels kunnen verbranden.


Je kunt de Yucca het beste direct verpotten na aanschaf in een ruimere pot.

In de volle zon krijgen de bladeren vaak bruine punten. Het is vrij normaal dat de onderste bladeren gaan hangen, dat hoeft niet te betekenen dat de plant het niet goed doet. Botanische rots in de branding. Een stoer figuur, die er altijd voor je is.


Zo’n type is de Yucca , of palmlelie. Met een onweerstaanbare combinatie van kracht en bescheidenheid is het een plant om goede vrienden mee te worden. Kamerplanten zijn namelijk niet om te eten en in het algemeen kun je dan ook stellen dat alle kamerplanten ongezond zijn als je huisdier daar veel van eet. Er zijn echter ook bepaalde kamerplanten waar men extra op moet letten, omdat die ook bij kleine hoeveelheden schadelijk kunnen zijn voor je huisdier.


Je huisdier kan gaan braken en ziek worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts