vrijdag 10 oktober 2014

Vensterbank planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz. Bezorgd waar en wanneer jij wilt.


Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart.

Wie vrerras jij via Greetz? Alle soorten en maten Planten. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen.


Niet alle planten kunnen tegen de warme, droge lucht van de vensterbank. Tel daar het felle zonnetje bij op, en veel planten laten het afweten.

Wij selecteren kamerplanten die het wél lekker doen op de vensterbank. Zo maak je jouw vensterbank in één klap groener dan groen. En dat is natuurlijk precies wat we willen!


Planten in de vensterbank zijn hartstikke leuk, maar er zijn wel een paar dingetjes waar je op moet letten. De bladeren verdrogen bijvoorbeeld heel erg snel als de zon er op staat, maar de plantjes moeten wel genoeg ligt hebben. Groen op de vensterbank staat ontzettend leuk, maar het is voor die arme planten wel behoorlijk afzien.


Veel kamerplanten komen namelijk uit tropische gebieden waar de lucht heerlijk vochtig is. In jouw huis met (vloer)verwarming is de lucht juist erg droog. Juist, op de vensterbank ! Vooral als het gaat om een smalle vensterbank , dan zijn leuke planten helemaal een goed idee. Gebruik leuke potjes en combineer verschillende planten en cactussen om een leuke urban jungle in huis te creëren. Je vensterbank (boven je verwarming) is eigenlijk nooit een perfecte plek voor een plant.


Welke planten kun je (met name in de winter) eigenlijk wel op je vensterbank plaatsen? De vensterbank : oerhollandse gezellighei vol planten. Dit board verzameld leuke, inspirerende, gezellige vensterbanken.

Pin hier jouw gezellige, bijzondere vensterbank. Met een stuk of grote planten en een paar kleintjes, maak je het al erg gezellig. Zorg wel dat de planten overdag niet in de volle zon staan of kies voor planten die hier tegen kunnen. Bijzettafel Bron: Interiorbreak. Wij vinden het heerlijk om te kijken naar mooie interieur en sfeerbeelden om inspiratie op te doen.


Soms kan een beeld niet direct omgezet worden in een idee bij jouw thuis, maar je kunt er wel veel inspiratie uit halen. Een vensterbank is de ideale plek voor het plaatsen van planten , potten en kaarsen. Maar het kan ook snel veranderen in een verzamelplek van prularia. Hoewel het hier vaak om kleine accessoires gaat, raakt het geheel al snel uit balans en creëer je in plaats van rust juist drukte.


Kamerplanten voor in de volle zon kopen bij 123planten Gratis verzending vanaf €Vers van de kweker Div. In deze blog leggen we precies uit welke planten passen bij vensterbank op het zuiden, en welke schitteren op het noorden. Bovendien delen we een aantal tips voor planten op een vensterbank boven de verwarming! Er is veel licht en er zit vaak een verwarming onder de vensterbank waardoor er droge warme lucht opstijgt. Als ook nog de zon op het raam staat is het dus eigenlijk een kleine woestijn, speciaal voor die arme planten in jouw vensterbank.


Nu ik net nieuwe gordijnen heb gekocht, zoek ik ook nog leuke accessoires voor op mijn vensterbank. Mijn vensterbank is helaas niet zo bree dus passen er geen grote vazen op. Ik vind het een leuk idee om er wat kaarsen en planten op te zetten als alternatief! Bekijk het bord Vensterbank decoratie van heidiemoerland op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Vensterbank , Decoratie en Vensterbank decor.


Door een mooie verzameling cactussen en vetplanten op een lage kast voor het raam te zetten, zet je het groen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje. Dit kan ook goed op een brede vensterbank of lage sidetable. Elke plant heeft een eigen groentint en bladvorm waardoor een boeiend geheel ontstaat. Er staat meer, maar dat voldoet niet aan je overige voorwaarden.


Zorg dat je welke plant dan ook regelmatig draait, dan zal ie zo rechtop mogelijk blijven groeien ipv naar het licht toe. Wat plaats je nu juist wel of niet op je vensterbank ? In het verleden zagen we vaak vensterbanken vol met planten en kleine accessoires. Maar wanneer je er teveel spullen plaatst dan wordt het al snel rommelig en ongeordend. Soms sla je met makkelijke kamerplanten twee vliegen in één klap: ze zijn makkelijk te verzorgen en zuiveren de lucht in huis extra goed. Net als alle planten nemen extra luchtzuiverende kamerplanten koolstofdioxide op en maken ze zuurstof.


Daarnaast halen ze ook schadelijke stoffen uit de lucht zoals benzeen en trichlooretheen. De Crassula, ook wel Jade plant genoem is een binnenplant die goed geschikt is voor thuis en op kantoor. Deze kamerplant is familie van de succulenten en de vetplanten.


Daardoor kan hij veel direct zonlicht hebben. De plant is om die reden prima geschikt voor een standplaats bij het raam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts