vrijdag 22 mei 2015

Marmeren pendule

De klok heeft een daags uurwerk met half uur. Franse marmeren pendule met beeld uit de periode ca. Dit item is te bezichtigen in Oss. Klokken Hoofddorp, Een mooie, gave en goed lopende klok.


Maar wel een fraai beeld van man met aardbol n. Mooie grote pendule , voorstellende een vrouw die een lier bespeeld.

De pendule is gemaakt van marmer en brons en is voorzien van vuurvergulde applicaties. Het bronzen beeld is mooi gedetailleerd. De wijzerplaat is verzilverd en voorzien van brequet wijzers. Het uurwerk is gesigneerd door samuel ma.


Pendules of penduleklokken zijn tafelklokken. De Fransen zijn al vroeg begonnen met het maken van penduleklokken. Ze gebruikten voor de pendules materialen als brons, marmer en hout. Tegenwoordig worden klassieke tafelklokken ook wel aangeduid als penduleklokken.


Zware pendule glas marmer met daags uurwerk loopt en slaat prima met slagwerk ieder half uur en de hele uren model glaspendu.

Louis XV) werden er in Frankrijk voor het eerst marmeren klokken gemaakt. Vanaf de tweede helft van de 19de eeuw tot rond de eeuwwisseling was de zwart- marmeren klok erg in de mode. Mechanisch - dagen-uurwerk - half uur, een bel.


Een grote marmeren pendule , met groen afwerking Het geheel is voorzien van een afgebeelde grote Griekse god. Het beeld is gemaakt van zamak, en is erg mooi in detail gemaakt. De marmeren pendule is een hoorspel van Roger Dixon. De regisseur was Wim Paauw.


De uitzending duurde minuten. Staande klokken, hangklokken, tafelklokken, reisklokken, polshorloges. Antieke Uurwerken vind u op DeAntieksite.


Carrara marmeren Louis Seize pendule met vuurverguld brons. Achtdaags-uurwerk, halfuur-slag, touwtjesslinger. Rood marmeren franse pendule. Geëmailleerde wijzerplaat met vergulde wijzers.


Een antieke zwart marmeren pendule uit ca. Met drie jaar garantie en een certificaat van echtheid. Als u een afbeelding langer wilt bekijken plaats dan de muis op de afbeelding. Klik hier voor meer Marmeren pendules.


Franse wit marmeren pendule Gave wit marmeren pendule met vergulde bronzen ornamenten.

Slagwerk op de hele en halve uren op een bel. Niets vervelender dan vlekken op je mooie marmeren eettafel of bijzettafel. Diana, Godin van de Jacht. Witmarmer met vuurvergulde bronzen monturen.


Arabische cijfers op de wijzerplaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts