dinsdag 28 juli 2015

Verf voor plinten

Recht, Kraal, Modern, Klassiek! Ook te Gebruiken als Kabelgoot! Geen MDF, maar ander hout? De Grootste Verfleverancier van Nederland. Bekijk ons Ruime en Voordelige online aanbod!


Ontdek ons ruime assortiment!

Voor glad geschilderde plinten kun je het beste een velvetroller gebruiken. Deze roller kan veel verf opnemen en vasthouden tussen de korte vacht. De ”zachte kern” zorgt bij het rollen voor een gelijkmatig effect geeft, zonder de vorming van luchtbelletjes. Gebruik een acrylkwast bij watergedragen lak of muurverf. Goe de plinten zijn opgeschuurd en vetvrij gemaakt.


Voordat je de plinten gaat verven , is het belangrijk om eerst de plinten te gronden. Voor houten oppervlaktes kun je Flexa Grondverf Hout gebruiken en voor MDF oppervlaktes Flexa Grondverf MDF. Voor kunststof is Flexa Grondverf Universeel het meest geschikt.

De Flexa Expert houtlak biedt optimale bescherming door de diamand touch technology, wat zorgt voor een extra harde diamanten toplaag. Daardoor is deze lak zeer stoot- en krasvast en zeer geschikt voor bijvoorbeeld kozijnen en plinten. In dit stappenplan lees je hoe je plinten kunt aflakken met deze houtlak. Het afplakken van vloerbedekking is vrij lastig, dus je kunt het beste je plinten schilderen voordat er vloerbedekking is gelegd. Schuur je plinten voor het schilderen, zodat je op een gladde ondergrond kunt verven.


Maak alles vervolgens stofvrij en schoon. Zorg ook dat de te schilderen plinten goed ontvet zijn. Wij hechten veel waarde aan de hoge kwaliteit van onze afgelakte producten. In onze fabriek worden al onze producten afgelakt met acrylverf (watergedragen).


Acrylverf is beter voor het milieu en beter voor de gezondhei terwijl de kwaliteit van het resultaat niet onderdoet voor die van een verf op terpentinebasis. Kies je ervoor om zelf je plinten te gaan verven dan hebben we een stappenplan voor je opgezet. Dit is een lak die een diamantlaag heeft waardoor het geheel kras- en stootvast is.


Mijn plinten laat ik maken in padouk dat ik in dezelfde tint als de muur wil verven. Op wat voor manier zou ik die best behandelen? Ik wil ze een egaal kleur geven, dus geen zichtbare nerven.


Dus met wat voor verf gebruik doe ik dit best zodat ze bestand én kleurvast zijn tegen een wekelijkse schuurbeurt? Gebruik voor het verven van je houten plinten dan ook verf op waterbasis.

Gelukkig is de keuze in watergedragen verf voor hout niet moeilijk om te vinden bij de online en de offline bouwmarkten. Je hebt een aantal standaardkleuren, maar je kunt daarnaast ook je elk gewenste kleur laten mengen. Voor het aflakken van de plint , gebruik je Flexa Houtlak. Verf eerst de rand van de plint , en daarna het grote vlak. Nadat de lak is opgedroog zijn je plinten stoot- en krasvast.


Deze houtlak bestaat uit een plyurethaandispersie welke zorgt voor een extra harde toplaag. Elke plinten aanbieding is aangegeven met een kortingslogo. Kijk op onze website of in onze folder voor de huidige plinten aanbieding. Plinten kopen doe je bij Praxis.


Houd ook onze actiepagina goed in de. Kwalitatieve verf op waterbasis. Speciaal voor wandbekleding en plinten in hout en PVC. Ook geschikt voor reeds geschilderde of geverniste ondergronden. Vind je niet de kleur die je wenst?


Laat jouw ideale kleur dan aanmaken op de verfmengmachine. We hebben een handig stappenplan voor je opgezet wanneer je deze klus wil gaan aanpakken. Daarvoor kun je een acrylkwast of een acrylrol gebruiken.


De prijs van plinten lakken. We keken voor een paar soorten verf die je hiervoor kan gebruiken. Dit is meestal de laatste handeling van een vertrek en daarmee is die ruimte dan ook afgerond.


Je kunt natuurlijk reeds geverfde plinten schilderen. Of in een nieuw huis nieuwe plinten schilderen. Voor beide is er een volgorde van werken waar je aan moet houden.


Heb je voor plinten gekozen die nog niet de juiste kleur hebben? Dan begint het plinten bevestigen natuurlijk met schilderen. Als deze laag genoeg tijd heeft gehad om te drogen, breng je de gekleurde verf of lak aan. Schuur vluchtig met glaspapier voor een perfecte hechting van de verf op het oppervlak van de plint.


Stap 3: bereid de plint voor. Verwijder het stof met een doek of een zachte borstel. Reinig daarna de plinten met wat water en afwasmiddel. Laat ze goed drogen voor u begint te schilderen.


De verf op de plinten moet natuurlijk wel helemaal goed droog zijn voordat je de muren doet. En ik zou zelf niets afplakken, gewoon een nat doekje bij de hand houden, daarmee veeg je direct, nadat je het stuk muur boven de plint geverfd hebt, de verf van de bovenkant van de plint af. Zo krijg je een heel mooi strak resultaat. Ondanks onze geavanceerde spuitlijn is het spuiten van Oplos­middel­houdende lak minder veilig voor mens en milieu dan water­gedragen lakken.


Ook vergeeld de lak door de jaren heen iets meer dan een watergedragen lak. De voordelen daarentegen zijn dat deze lak extreem hard is en dus ideaal voor vensterbanken, sokkels en plinten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts