dinsdag 19 september 2017

Dikte dubbel glas bepalen

Gratis Offertes binnen minuten van Glaszetters bij u uit de Regio! Zoek naar dubbel glas op de nieuwe KensaQ. Update je huis met de nieuwste interieurtrends en nieuwe interieurdecoraties. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten.


Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Je kunt letten op de dikte van het isolatieglas zelf, en op de dikte van de hele ruit, inclusief de spouw tussen het dubbel glas.

Alles wat je weten wilt over de dubbel glas dikte. De leek zal er misschien niet bij stilstaan: de dikte. Dikte dubbel glas bepalen. Dubbel glas is in vele diktes verkrijgbaar. Prijzen dubbel glas per dikte.


Ondertussen is het voor u ongetwijfeld wel duidelijk met welke zaken u rekening dient te houden bij het bepalen van de dikte van uw dubbel glas. Voor veel mensen is het evenwel nog belangrijker om een goed beeld te hebben van het gemiddelde kostenplaatje dat is verbonden aan dubbel glas met een uiteenlopende dikte. Opmeten benodigde dikte dubbel glas.

De dikte van dubbel glas hangt af van drie zaken: de oppervlakte van het raam, de mate van isolatie van het glas en de dikte van kozijn. De oppervlake van het raam Hoe dikker het glas is, hoe sterker. Met dikker glas kun je dus grotere oppervlakten vullen. Bij oppervlakten van meer dan 10mmoet je dubbel.


Ik ben van plan zelf thuis dubbel glas te gaan plaatsen in nieuw te maken ramen en. Om de glasdikte te bepalen spelen vele faktoren. Bij het monteren van het glas moet u ook rekening houden met het gewicht van glas. Wordt dit bepaald door de dikte van het glas cq afstand tussen het glas , of is hier nog meer voor nodig (speciaal gas tussen het glas bv)? Benieuwd hoe je glasdikte bepaald ? Voor het bepalen van de afmetingen van de beglazing zie bovenstaande paragraaf.


Wil je dubbel glas plaatsen of hoogrendementsglas laten monteren? Er zijn verschillende keuzes van invloed op de prijs van dubbel glas. Aan alleen de spouw weet je nog niets omdat de dikte van beide bladen ook kan verschillen. Veel gebruikte diktes zijn 4-9-en 4-12-5. Je zou een glaslat kunnen verwijderen en tussen de het glas en de sponning iets duns kunnen steken.


Op die manier kan je de totale dikte kunnen meten. De infosheet heeft betrekking op zowel veilige glassamenstellingen bij het risico van doorvallen als op het risico van vallend glas.

De benodigde glasdikten van de diverse glassamenstellingen worden hier niet in genoemd. Staan er geen letters, of wel letters maar geen HR: dan is het meestal dubbel glas. Je kunt dan antwoorden dat je dubbel glas hebt maar voor het energielabel zou HR glas uiteraard beter zijn… Daarom kan het de moeite waard zijn om toch nog op een andere manier na te gaan of het wel om HR glas gaat.


Bij dubbel glas is de spouw het zwarte of grijze kader tussen de binnenruit en buitenruit. Twee verschillende dikten glas per dubbelglas helpt ook tegen geluid. Het dikkere glas hoort dan aan de buitenkant.


Iedere glasplaat heeft namelijk een bepaalde resonantie, waarbij het meetrilt met het geluid. Bij gelijke dikte van het glas zouden ze dezelfde resonantie kunnen hebben, en die frequentie zou dan te veel doorgelaten worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts