maandag 30 april 2018

Eikenhout behandelen met lijnolie

Voor 22:bestel morgen in huis. Is uw oppervlak dus reeds behandeld met een ander product doe dan eerst een proefstukje op een onafhankelijke plaats om te kijken of het vorige product en onze olie elkaar wel of niet aardig vinden. Lijnzaadolie van Raw Organic. U voorkomt daarmee mogelijke problemen en het daarmee gepaard gaande werk.


Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt.

Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak. Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. De dealer adviseerde mij het hout te behandelen met rauwe lijnolie , om het hout te impregneren en te beschermen tegen we weersinvloeden.


Bedacht moet wel worden dat met name lijnolie het hout aanmerkelijk donkerder. De tafel werd geschuurd en vijf maal behandeld met olie en vervolgens met. Gekookte lijnolie wordt gemaakt uit olie die wordt geperst uit zaden van de vlasplant. Behalve dat er uiteraard verschil in kwaliteit van de zaden zit, ontstaat er ook een groot kwaliteitsverschil door de wijze waarop de olie wel of niet behandeld wordt.


Geschikt voor behandelen van houten objecten 1ste laag met verdunnen met terpentine.

De gekookte lijnolie wordt veelal gebruikt voor lariks. Dit kunnen we bereiken door de eerste behandeling met lijnolie zo diep mogelijk het hout te laten indringen. Hiermee benadruk je de natuurlijke schoonheid van hout. Wil je het toch helemaal dekkend krijgen, zodat je de houtnerven niet meer ziet?


Dan adviseren wij het hout te behandelen met dekkende beits. Online lijnolie voor op hout. Voor de ultieme duurzame oplossing van uw houten oppervlakte is het aan te raden om de oppervlakte voor te behandelen met rauwe lijnzaadolie. Deze plantenbakken worden ook veel gebruikt op terassen van horeca gelegenheden. Tas Boomkwekerij kan het vat voorzien van een watergeefsysteem en planten.


De lijnolie laat de kleur van het eikenhout beter tot zijn recht. Let op: de lichtere middelen van het zelfde merk bevatten over het algemeen hetzelfde maar dan verdund met een oplosmiddel, dus uiteindelijk blijft minder vaste stof over en verdampt het oplosmiddel in het milieu. Wanneer je volgens hem een glas rode wijn op een geoliëde tafel omstoot zou de vlek heel moeilijk of niet te verwijderen zijn, daartegen met vernis zou dat geen probleem zijn. Nu had ik graag de voor en nadelen geweten tussen olie en vernis. Ik veronderstel wel dat een geoliëde tafel wel moderner overkomt dan één die met vernis behandelt is.


Bestel Gekookte Lijnolie Direct online! Vind eiken hout als je nu zoekt.

Eiken met lijnolie geeft een warme, wat geligere kleur. Links naturel eiken, boven lichtgekrijt, onder middel-gekrijt. Zoniet, dan veegt u het oppervlak af met een schone doek. U kunt het gebeitste oppervlak afwerken met was of lak, maar bedenk dat dit het hout donkerder maakt. Hout oliën Rauwe of gekookte lijnolie geeft een transparante, duurzame, satijnen afwerking en het vormt een gesloten oppervlak.


Het duurt zeker uur voor de olie droog is. U vloekt bijna in de kerk door massief eikenhout te gaan white-washen, maar dat is uiteraard uw persoonlijk keus Eikenhout is een zeer duurzame loofhoutsoort (klasse V) die met een houtveredelingsolie het best tot zijn recht komt. U kunt deze ook behandelen met een kleurbeits en afwerken met een beschermende blanke lak. Ook hiervoor geldt dat elke houtsoort op een andere manier behandeld dient te worden. Zo is teakolie geschikt voor licht en donker hout en gebruik je voor roodachtig hout het beste lijnolie.


Ik neig er naar om het hout met lessive de soude (gootsteen ontstopper ) te behandelen en dan af te werken met gekookte lijnolie met siccatief. Ik heb een aantal proefstroken gemaakt met verschillende concentraties en zoals het er nu naar uitziet komt de verdunning 1:fraai in de buurt van het. Bij schuurpapier met de opdruk 1of 2heb je met een fijne korrel te maken.


Je kunt schuren met de hand doen of met een schuurmachientje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts