woensdag 25 april 2018

Hortensia buiten planten

Hét online tuincentrum met meer dan 20. Jetzt beim Testsieger bestellen! Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research.


Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Bloemen verstuur je laten bezorgen via Greetz.

Bezorgd waar en wanneer jij wilt. Laat je bloemetje bezorgen met een personaliseerde wenskaart. Wie vrerras jij via Greetz?


Bij planten in de nazomer of herfst, de plant niet bemesten ! Een hortensia voor balkon of terras. Als u de hortensia in een pot of teil wilt plaatsen, voor balkon of terras, is het verstandig altijd een pot, teil of kuip te kiezen van voldoende omvang. Dit niet alleen voor de wortelvorming, maar ook vanwege de grotere watervoorraad.

Er is een verschil tussen het planten van een roze en een blauwe hortensia. Volg de volgende zes stappen om een roze hortensia te planten. Pak wat potgrond en strooi dat onderin het gat.


Gooi ongeveer de helft van het gat. Mijn zoon woont in Cambodia en heeft een hortensia gekregen. Binnen doet de plant het ok maar zodra we de hortensia een ochtend buiten zette droogde de bladeren direct uit.


Het planten van hortensia. Je kunt een hortensia het gehele jaar door planten , omdat ze in pot worden gekweekt. Grote planten te koop , gaat aankomend zomer volop bloeien, staan nog in de grond.


Hortensia ’s zijn snelle groeiers. Gelukkig zijn er ook compact groeiende soorten die echt klein blijven. De meest bekende hortensia is de boerenhortensia of Hydrangea macrophylla (= grootbladig).


Sommige soorten zijn tweekleurig. Over snoeien, bemesten, planten en verzorging lees je in dit stuk. Dit houdt in dat ze het best groeien in grond met een lage zuurgraad.


Beïnvloeden van de kleur van de bloemen.

Wil je een roze hortensia. Dankzij geurende planten is het bijvoorbeeld extra genieten in de tuin. Er zijn ontzettend veel (vaste) planten met heerlijk geurige bloemen.


Je haalt de Mediterranée namelijk gewoon hier naartoe met mediterrane planten. Als het plantje wortels heeft gevormd en iets is gegroeid kun je hem uitplanten in de tuin. Tip: Maak je stekjes in de zomer?


Dan kun je ze beter het eerste jaar nog niet buiten zetten. Omdat een hortensia zoveel bloeit heeft hij veel meststoffen nodig. Ook bij de bemesting geldt dat de zuurgraad van de grond belangrijk is.


Verspreid over de wereld zijn zo een honderd soorten te tellen. De hortensia is een bloeiende plant dat zijn oorsprong vindt in de hortensiafamilie. Enkele daarvan komen ook in het wild voor. Vooral in China en Japan is de hortensia een veel gevraagde plant. Behalve als ideale tuinplant is de heester ook heel geschikt als potplant op het balkon of terras.


En terecht, want weinig planten bloeien zo uitbundig en lang, in zoveel verschillende kleuren. De planten worden vaak in bloei gekocht als een compact uitziende plant maar groeien in een mum van tijd uit tot grote bossen. Lees hier meer over het snoeien van de pluimhortensia. Grote maten worden met kluit gelever boven de meter hoge hortensia planten.


Onder de meter hoogte kunnen er per mgeplant worden, bij grotere maten met viekante.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts