donderdag 13 augustus 2015

Lont om kaarsen te maken

Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Boek uw Hotel in Marken online.


Reserveer online, laagste prijzen.

Kijk bij de uitgebreide productinformatie voor de juiste lont voor de afmeting van de kaars. Om zelf kaarsen te maken van restjes kaarsvet, moet je het kaarsvet eerst vloeibaar maken. Dit doe je door het au bain marie te verhitten. Zie voor een beschrijving van deze smeltmethode mijn blogpost over wat te doen met je overgebleven chocoladeletters.


Zorg wel dat je ‘schoon’ kaarsvet gebruikt. Met een klein beetje doorzettingsvermogen is het voor iedereen mogelijk om een mooie kaars te maken ! Het is niet alleen leuk om te doen, maar u kunt daarna zelf uw eigen gemaakte kaarsen opbranden of wellicht als cadeau aan iemand weggeven. Zodoende bent u in staat om een kaars als heel origineel kado zelf voor iemand te vervaardigen.


Ik ben op zoek naar ideeën om zelf kaarsen te maken.

Gooi oud kaarsvet niet weg! Erg leuk om te doen en helemaal niet zo moeilijk. Gebruik de speld om een gaatje in de bodem van de melkpak of koker te prikken.


Rijg daarna de lont door het gaatje. Let op dat de lont dikker is dan het gat, om verspilling te voorkomen. Bind daarna het uiteinde van de lont aan een satéprikker en leg deze dwars over de opening, zodat de lont door het midden van het pak wordt gespannen. Je kan deze op voorhand op de gewenste lengte knippen - denk er aan dat je em niet te kort knipt! Als je zelf kaarsen maakt, heb je een goede kaarslont nodig.


Alleen dan brandt de kaars echt goed af. Dat houdt in dat de kaars niet walmt, de was opbrandt tot aan de rand en de niet niet te vroeg omvalt. De platte lont is een handige all-rounder. Hij bestaat uit drie vlechtstrengen die dan weer uit vele kleine draadjes bestaan.


Maar het is natuurlijk nog veel leuker om zelf je eigen kaarsen te maken. Zelf kaarsen maken is niet alleen leuk, het is ook helemaal niet moeilijk. Om de lont in het midden op zijn plek te houden, kun je deze aan de bovenkant om een pen knopen en deze over de vorm leggen.


Zorg ervoor dat de lont recht naar beneden hangt. Die moet breed genoeg zijn om over de vorm te passen. Leuk he, zelf kaarsen maken ?

Je kunt ook een knijper gebruiken. Een gaatje onderin om het lont er door te halen en ik plak er dan een plakbandje overeen om lekken te voorkomen. Ik gebruik altijd lege pakken melk en knip ze voor de helft af.


Door deze in een bekertje te doen en de beker bij te vullen met witte paraffine ontstaat een prachtige kaars. Wanneer de kaars is afgekoel is hij klaar om mee naar huis te gaan. Voor groepen tot personen hoeft u niet te reserveren en kunt u zo binnenlopen.


Na feestdagen blijven vaak heel wat kaarsstompjes over. Die kun je natuurlijk weggooien maar je kunt ze natuurlijk ook heel makkelijk hergebruiken en er nieuwe kaarsen van maken. Leuk voor op tafel tijdens de warme zomerse avonden buiten bijvoorbeeld. Om kaarsen te maken hoef je helemaal niet ingewikkeld te doen met materiaal.


Van kaarsen houd je altijd wel wat over. Zonde van al dat mooie kaarsvet. Van de restjes maak je met eenvoudige middelen weer nieuwe kaarsen. Kaarsen maken van restjes. Veel succes zoooo leuk om te maken ! Nog een tip om de lont recht in de kaars te krijgen: Maak een rubbertje en steek je scherpe naald met lont er doorheen.


Alle kaars benodigdheden om zelf je eigen kaarsen te maken zijn hier verkrijgbaar. Ben je op zoek naar iets specifieks neem dan gerust vrijblijvend contact op. Lont centering tool heel handig voor bij de aluminium mallen de lont vast te maken bij het gieten van de kaars drie verschillende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts