donderdag 29 juni 2017

Velux foamband

Unieke eenvoudige installatie met schroeven. Bestel direct de perfecte maat! Te installeren binnen minuten. De goot tussen het gootstuk en de dakpannen is afgedicht met een grijze foamband.


Foam vervangen van het dakraam. Een VELUX gootstuk is de basis voor correcte montage van een VELUX dakraam.

Het gootstuk zorgt voor goede afwatering en een nette afwerking. Bovendien is het heel eenvoudig om ook de isolerende eigenschappen van het dakraam nog verder te verbeteren. Snel en efficiënt dakdekken? Het kan met Velux Flex Foam.


Door de diagonale inkepingen is het foam flexibel, waardoor het direct zijn vorm aanpast aan de dakbedekking. Het resultaat is een betere aansluiting met de dakbedekking én een beduidend langere levensduur. VELUX dakraam Om het juiste onderdeel voor uw dakraam te kunnen selecteren, is het noodzakelijk om eerst de gegevens over te nemen die zich op het typeplaatje van uw dakraam bevinden. U dient het dakraam te openen met de bedieningsgreep aan de bovenzijde van uw dakraam, zodat het dakraam in het midden scharniert.


Aan de bovenzijde van uw VELUX dakraam (aan de binnenzijde) treft u altijd de kenmerkende handgreep over de volle breedte van het dakraam aan.

Je kunt hiernaast jouw ervaring delen door een beoordeling te plaatsen. Daarmee help je een volgende koper! En maak je zelf kans op een waardebon. Een nieuw VELUX dakraam heeft een up-to-date slank en functioneel ontwerp ten opzichte van zijn voorgangers.


Met de nieuwe dakramen van VELUX kunt u ventileren, zelfs wanneer het dakraam zelf gesloten is. Dat komt doordat ieder VELUX dakraam voorzien is van een vensterbrede handgreep die tevens dienst doet als ventilatieklep. VELUX insectenfilter en ventilatiefoam vervangen. Vooral bij wat oudere VELUX dakramen kan de ventilatiefoam (schuimlaag) op de ventilatieklep uitdrogen. Deze foam is zeer eenvoudig te vervangen door de ventilatieklep van zijn slotplaat bediening los te maken en de oude ventilatiefoam te verwijderen met een plamuurmes of een verfkrabber.


Deze dakramen, gordijnen en rolluiken opent en sluit u met een eenvoudige druk op de knop van de meegeleverde en voorgeprogammeerde wandschakelaars. Tip: Vervang de grijze foamband die tussen de dakpannen en de goot zit als deze broos wordt. Hier kunt u het foam bestellen. U kunt ook contact opnemen met een lokale VELUX dealer. Voor het behalen van een hogere geluidsisolatie is het mogelijk om een foamband van 5xmm te plakken op de horizontale profielen die in contact komen met de bouwkundige vloer of muur.


Een rol foamband is voorzien van een plakstrip voor een snelle en eenvoudige montage. Het foam kan in de loop der jaren broos worden en verdwijnen. In deze video van VELUX Nederland wordt een gootstuk, type EDW, geplaatst.


De video is ter verduidelijking van de gebruiksaanwijzing.

Lekkages bij Velux en Fakro dakramen. Dit is geen verontrustende soort lekkage. U lost dit eenvoudig op wanneer u regelmatig ventileert. Condens aan de buitenkant van een venster is een normaal natuurverschijnsel wat niet beïnvloedbaar is.


Ik heb rondom het Velux kantelraam nu een paar pannen afgehaald en er zijn een paar dingen die mij opvallen: 1. Volgens de Velux website is het foam uitsluitend isolatie. Maar aangezien het behoorlijk nat is lijk er er toch sterk op dat het ook een waterkerende functie heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts