donderdag 20 februari 2014

Behang verwijderen stoomapparaat

Specialistisch advies nodig? Altijd de beste kwaliteit en persoonlijke service, bezoek één van onze winkels. Behang op behang kan bobbels en blazen opleveren die je niet meer weg krijgt.


Hoe kun je het beste behang verwijderen ? Behang verwijder je door dit van de muur te stomen of door het in te smeren met een speciaal afweekmiddel.

Bij vinyl behang steek je eerst de vinyllaag los met een plamuurmes, daarna verwijder je de papieren onderlaag. Door middel van een speciaal stoomapparaat kan je behangpapier ook afstomen. Deze machine kan je huren of kopen in vrijwel elke doe-het-zelf-zaak.


Nadat je met de stomer over de muren geweest bent kan je het behang vlot verwijderen met een spatel. Gebruik een stoomapparaat voor grote oppervlakten en bij goed vastzittend behang. Sluit het stoomapparaat via een kabelhaspel aan op een stopcontact waar nog spanning op staat.


Vul het stoomapparaat met water en wacht tot dit op temperatuur is.

Houd de afstomer seconden tegen het behang aan en steek het behang voorzichtig los met een plamuurmes. Ook voor ervaren behangers is dat altijd een kwestie van uitproberen. Probeer eerst het behang er droog af te halen. Bij sommige soorten behang is de bovenste laag waterafstotend en helpt het überhaupt niet om deze nat te maken. Daar kun je bij verschillende bouwmarkten terecht.


Neem een stoomapparaat met een groot waterreservoir en minimaal een slang van drie meter. Vervolgens vul je het apparaat en wacht minuten tot dat hij begint te. Soms zit behang stevig op de muur en krijg je het er amper af en dit kan dus erg tijdrovend zijn. Hoewel het verwijderen van behang vervelend is, is het vaak wel noodzakelijk. Snelle en effectieve manier voor het verwijderen van allle soorten behang.


Optimaal resultaat in combinatie met prikroller en afweekmiddel. Machine en stoomplaat nooit direct op houten vloer, vloerbedekking of kwetsbare ondergrond plaatsen i. In dit artikel gaan we uitgebreid in op het verwijderen van verschillende soorten behang. Stoomreinigers van alle merken op beslist.


Bekijk ons gehele wassen drogen strijken ssortiment online. Vergelijk verhuurbedrijven.

Werk van boven naar beneden, hierdoor zal het water dat afkomstig is van het stoomapparaat langs de muur sijpelen en het behang bevochtigen. Als de lijm gemakkelijk oplost, kun je (voorzichtig!) met het plamuurmes direct een grote lap van de muur trekken. Verwijder na afloop achtergebleven restjes behang en lijm met schuurpapier. Waar moet u op letten als u behang verwijdert. Gaat u behang verwijderen , dan zult u aandacht moeten besteden aan een aantal zaken.


We hebben ze voor u op een rijtje gezet. De snelste manier om behang te verwijderen is met een stoomapparaat. Dit kunt u huren bij de bouwmarkt of bij de behangwinkel.


Soms moet je eerst nog een oude laag (of lagen) behang verwijderen voordat je een muur gaat behangen of verven. Daar heb je niet zo heel veel voor nodig: water of een afweekmiddel, een spons en een plamuurmes. Gebruik dan een stoomapparaat.


Wil je snel resultaat en minder inspanning? Hoe je behang moet verwijderen hangt af van het type behangpapier en de lijm. Tips om behang te verwijderen door afweken of aftrekken vind je hier. De stappen om het behang te verwijderen hangen af van het soort behang en de muur waarop het behang is aangebracht.


Bij een oude muur of een muur met loszittend pleisterwerk moet uiteraard extra voorzichtig te werk gegaan worden. Hoe verwijder je papieren behang ? Oud behang op de muur is vaak papier behang. Papieren behang is een dun type.


Maar dan is het weer zover dat er nieuw behang moet komen. En het verwijderen van het oude behang is een vervelende klus waar twee methodes voor bestaan. Een methode met een stoomapparaat voor moeilijk verwijderbaar behang en een methode met water dat met plantenspuit of spons wordt aangebracht.


Bij het verwijderen van papieren behang kun je zelf kiezen hoe je het behang wilt verwijderen , zoals het afstomen als losweken zijn hiervoor geschikt. Vlies behang kun je zonder problemen van de muur verwijderen. Hiervoor hoef je het behang alleen maar van de muur los te trekken. Door het behang in te smeren met een sopje van biotex en lauwwarm water wordt het een klusje van niks.


Stukjes die niet goed nat zijn nog een keer vochtig maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts