woensdag 12 februari 2014

Bloedend hout

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd! Bepaalde (kleur)stoffen in het hout zijn oplosbaar in water.


Bloedend hout

Bij het aanbrengen van een product op waterbasis (krijtverf, latex, acrylverf e.d.) over onbehandeld bloedend hout , zullen deze kleurstoffen worden geactiveerd en optrekken uit het hout , waar ze zich in de verflaag vermengen. Bloedend hout wordt veroorzaakt door de activering van kleurstoffen in onbehandeld hout. Deze kleurstoffen worden geactiveerd als er (watergedragen) verf over onbehandeld hout wordt aangebracht. Dat komt doordat bepaalde (kleur)stoffen oplosbaar zijn in water, wat dus gebeurd als je een product op waterbasis aanbrengt zoals acrylverf, latex en krijtverf. In diverse houtsoorten zitten bepaalde stoffen die oplosbaar zijn in water en die kunnen door het behandelen (zoals verven) geactiveerd worden.


Die vlekken kunnen zich vermengen met de verf, maar kunnen zelfs doorlekken naar de onderkant of zelfs op onderliggende projecten. Er zijn dus gele vlekken ontstaan. Als ik de stoel nu eerst behandel met een watergedragen vernis en daarna opnieuw in de grondverf zet en aflak, blijven de gele vlekken dan weg?


Bloedend hout

Of is dit alleen mogelijk met alkyd vernis. Het is weer tijd voor een weetje, vandaag over bloedend hout. Daarna alles goed ontvet, geschuurd en afgestoft. Het geheel daarna in een multiprimer gezet. De buitenzijde trok mooi wit op, de binnenzijde, gek genoeg, geheel roze.


Nu weet ik dat hout kan doorbloeden in de watergedragen laag, dus pas na voldoende droging (meer dan uur bij kamertemperatuur) toch maar gekozen voor een synthetische vervolglaag. Vlekken van bloedend hout Onlangs hebben wij een nieuwe schutting laten bezorgen. De palen (hardhout) zijn gaan bloeden en zo hebben we vlekken op de tegels gekregen.


De tegels zijn bluestone natuurtegels. Uiteraard zonder de tegels te beschadigen. Een forsythia bloeit op tweejarig hout , dat wil zeggen op de takken die het jaar ervóór zijn gevormd. Ongesnoeide forsythia’s maken weinig nieuwe scheuten en zullen dan ook slecht bloeien.


Snoei de plant elk jaar na de bloei. Als het hout nu nog goed in de lak zit kun je ook de plekken die bloeden behandelen als hierboven, met uitzondering van het afbranden. Je moet alleen wel zeker zijn dat er geen watergedragen verfsysteem op zit anders is het zinloos.


Als u uw hout na levering op uw terrastegels legt kunt u hier last van krijgen. Om dit tegen te gaan hebben wij hieronder een aantal tips op een rijtje gezet. Lees verder om erachter te komen wat u nu het beste kunt doen tegen bloedend hout ? Sommige houtsoorten gaan bloeden nadat u ze thuis geleverd gekregen heeft. Dit laatste gebruik ik zelf graag omdat het een natuurlijk product is, en het werkt perfect.


Het droogt snel en je mag er meerdere laagjes van opbrengen(bij hardnekkige vlekken). Tevens blokt het muffe luchtjes en nicotine of inktvlekken. Zwarte schoensmeer op hout verwijderen?


Hoe krijg ik de kleur van een kaars uit het hout van mijn kast zonder mijn hout te beschadigen? Brandvlek uit hout verwijderen, niet verkoold? Schellak is allereerst een uitstekende sealer. Ideaal om de nare vlekken en lelijke verkleuringen van bijvoorbeeld bloedend hout te voorkomen. Het grote voordeel van schellak is dat je het ook kunt gebruiken nadat je er achter bent gekomen dat het hout doorbloedt.


Je kan dus vlekken krijgen door olie wat kan een andere oorzaak zijn…. Als dat hout in aanraking komt krijtverf, kalkverf of Annie Sloan Chalk Paint, wat allemaal een verf is op waterbasis trekt dit in de verf en kan dat gaan ‘bloeden’ of. Door het bloeden van hout kunnen hardnekkige vlekken ontstaan, welke nauwelijs te verwijderen zijn. Bij regen of het aanbrengen van een product op waterbasis (krijtverf, latex, acrylverf e.d.) worden deze stoffen geactiveerd en kunnen deze zich onttrekken uit het hout.


Bijna dagelijks komt deze noodkreet langs in het rijtje vragen en mailtjes: Help! Het blijft een terugkerend probleem. Kijk eens goed naar de onderkant van je weldorpel of deze wel goed is geschilder misschien zit daar al wat verf los tot op het kale hout (dit zijn altijd kwetsbare plekken, word ook vaak niet mee geschilderd omdat men dan krom moet en je het toch niet ziet) dit zijn juist de plekken die ff net iets meer aandacht vragen.


Als grond- en hechtlaag op staal en ijzer, aluminium, koper, hout en kunststof (hard pvc). Bestaande verflagen vooraf reinigen en grondig mat schuren. Na droging overschilderbaar met waterverdunbare en oplosmiddelhoudende grond-, voor- en aflakken.


Bloedend hout

Vlekken in Annie Sloan Chalk Paint door bloeden van hout. Het ontstaan van vlekken door bloedend hout is zo logisch en ik zal u uitleggen hoe dat ontstaat. Bij dit geweldige weer genieten we allemaal van de bloemen en de bladeren die groeien en bloeien aan een boom.


Bomen leven en groeien en dat kan alleen door het feit dat ze voeding krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts