maandag 24 februari 2014

Draairichting ventilator

HBM is dé leverancier van machines, gereedschap en meer. Direct uit voorraad leverbaar! Op zoek naar een mooie deal? Morgen al in huis vanaf €23. Ontdek wat onze beste ventilatoren zijn voor jou.


Alles voor jouw huishouden.

Bespaar tot wel via kiesproduct. De Westinghouse Industrial plafondventilator is een echte bestseller en classic. Dit model ventilator is vooral geschikt voor grote kamers met hoge plafonds. Dankzij zijn strakke design hangt deze ventilator mooi in elke kamer.


De ventilator van 1centimeter beschikt over een betrouwbare en stille hoge kwaliteits AC motor zorgt ervoor dat je. Bij de 3pins stekker van je ventilator kun je de draadjes loshalen en weer terugzetten in een ander gaatje. Je kan natuurlijk ook aan de andere kant van de ventilator gaan zitten.


Ik heb een lagertje in de ventilator gerepareerd van mijn Vaillant VCW 2ventilator. Hiervoor heb ik de elektromotor gedemonteerd.

Wat is de juiste draairichting. Een plafondventilator met lamp en afstandsbediening komt als geroepen in de hete zomermaanden. Je bevestigt de ventilator gemakkelijk aan je plafond en kan vervolgens vanuit je luie stoel de snelhei verlichting of draairichting bedienen met een afstandsbediening.


Door de ventilator van draairichting te veranderen kunt u het gewenste effect bepalen. Dit effect zal vooral afhangen van het seizoen waarin u het leefcomfort wilt verhogen. Zomer: De ventilator blaast de lucht naar beneden. Zeker bij hogere plafonds kan dit verschil oplopen tot enkele graden. U moet dus meer stoken dan u wilt om ook op de bank een plezierige warmte te ervaren.


De draaiende ventilator stuurt de warme lucht naar beneden en zuigt de koele omhoog, waardoor een betere warmteverdeling ontstaat en u niet nodeloos veel moet stoken. Plaats een andere ventilator aan de achterkant van de behuizing die ook bedoeld zijn om lucht naar buiten toe te blazen. Voorkant – Installeer een ventilator aan de voorkant van je computer die lucht aanzuigt.


Plaats eventueel een twee frontale ventilator in de sleuf van de harde schijf (indien mogelijk). Het omkeren van de draairichting is slechts het verwisselen van een paar aansluitingen. Iemand die daar dagelijks mee werkt kan hier beter even antwoord op geven, want ik ben bang dat ik precies de verkeerde adviseer te verwisselen, waarmee je de motor kunt vernielen. Met vriendelijke groet, Maarten Bakker.


Ik mis namelijk in het schema de veldwikkeling. Heb je die gemakshalve weggelaten? Iedereen met verstand van zaken weet dat je bij een gelijkstroommotor de draairichting kan omkeren als je alleen de stroom in het anker omkeert of alleen die die in de veldwikkeling.


Door Klanten Gewaardeerd Met Een Topscore!

Ik zou proberen om de ventilator (of natuurlijk de koeler zelf) andersom te monteren. Weet niet hoe serieus de ventilator is maar ze worden veelal ontworpen voor een draairichting. Rendement van een ventilator daalt enorm als de draairichting omgekeerd wordt. De draairichting moet gecontroleerd worden (4Volt - fase motoren) Dit doet men door de motor kortstondig aan en direkt weer uit te zetten.


Op het ventilatorhuis is een pijl aangebracht die de draairichting van het schoepenwiel aangeeft. Deze heeft meestal achterovergebogen schoepen. Wil je nagaan of deze de goede kant op draaid dan moet je goed naar de ventilator kijken. Zoals ik al vermeld het zijn achterover gebogen schoepen, de lucht wordt vanuit het midden van de ventilator aangezogen, en door de schoepen als het ware naar buiten gedrukt.


Induvac is een leverancier van lichte compressoren, blowers en centrifugaal ventilatoren voor industrieel gebruik. No nonsense ventilator , die ik in tweevoud gekocht heb voor op de (warme) slaapkamers van mijn dochters. Het is alleen wel een drama om de ventilator geinstalleerd te krijgen, dankzij de zeer gebrekkige gebruiksaanwijzing. Die is wel echt een misser van Bestron, helaas.


De mini ventilatoren van Blokker zijn multifunctioneel en erg handig. Zet hem neer waar jij op dat moment extra verkoeling wilt en geniet van de wind door je haren. Door ons brede assortiment aan mini ventilatoren zit er voor iedereen een mooie ventilator tussen.


Bekijk bijvoorbeeld de ventilatoren van Dyson, pure verkoeling voor op jouw bureau!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts