woensdag 5 maart 2014

Bamboe buiten

Op elke standplaats kun je passend soort bamboe planten. De extreme stabiliteit van het materiaal biedt een duurzame bamboe schutting, met het natuurlijke uiterlijk van hardhout. Wil jij je tuin, terras of balkon een Oosterse tint geven?


Bamboe planten kopen bij Tuincentrum. Dit leidt soms tot verwarring, zeker omdat men ook andere namen tegenkomt, zoals 5e generatie bamboe , strandwoven bamboo, SWB5G, bamboo XL of bamboe composiet.

Voor meer uitleg: twee soorten bamboo. Nu vraagt u zich wellicht af: zijn de bamboe rolgordijnen ook buiten te gebruiken? In principe zijn de bamboe rolgordijnen niet gemaakt voor buitengebruik. Veel mensen kiezen er echter wel voor om ze buiten te gebruiken.


Niet geheel onbegrijpelijk, aangezien ze ook mooi staan bij uw balkon of veranda. Voor tuinschermen, bamboematten en bamboepalen hebben wij onderhoudsproducten leverbaar. Per soort bamboe kan een ander product geadviseerd worden.

Bij alle bamboe staat aangegeven of deze woekert of niet. De Fargesia soorten woekeren niet. Naast bamboeplanten is het ook mogelijk een kant-en-klaar haag van bamboe te bestellen. U kunt uw bestelling thuis laten bezorgen of afhalen op een van onze afhaalpunten. Lees ook ons blog over bamboe voor meer informatie.


Neem een soort die zeer wintergroen is als de plant buiten moet overwinteren. Verplant de bamboe direct na aankoop en verdubbel z’n potgrootte, dus een liter pot naar een liter pot, een liter naar een liter enz. Kortom bij aankoop van een kunst bamboe voor buiten is het dag in dag uit genieten van een prachtige groene versiering. Mede door die eigenschappen is bamboe in de tuin een aantrekkelijk alternatief voor tropische hardhoutsoorten. Afhankelijk van de soort, condities en locatie varieert de hoogte van een halve meter tot meter met 30cm doorsnede.


Het kan tot een meter per dag(!) groeien tot het in een tijdspan van gemiddeld maanden de uiteindelijke hoogte bereikt. Houdt de zon en warmte buiten met een bamboe rolgordijn. SPECIALIST in buitenrolgordijnen! Wanneer u kiest voor onze bamboe rolgordijnen dan kiest u voor een handgemaakt product van hoogwaardige kwaliteit. Kiezen voor bamboe is kiezen voor een milieubewust, duurzaam en sfeervol rolgordijn.


Spelregels Er zijn een aantal randvoorwaarden waaraan voldaan moet worden om een aanplant van bamboe op daktuinen kans van slagen te geven.

Onze bamboe rolgordijnen worden zowel binnen als buiten toegepast en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Bij Randijk haalt de bamboeliefhebber zijn hart op. Planten van eigen kweek, bamboe palen, -schermen en vlonders. De mogelijkheden van bamboe in de tuin zijn eindeloos.


Levende bamboe en bamboemateriaal maken het leven binnen- en buitenshuis mooier. Verder komt de duurzaamheid naar voren in het feit dat het op een duurzame manier gekapt kan worden. Voor het complete reguliere assortiment Moso bamboe vloeren en platen kun je ook bij ons terecht, bij Wilhelmina Winkel in Amsterdam.


Wij hebben meer dan jaar ervaring met Moso bamboe vloeren en plaatmateriaal. Vooral bij reuzen soorten die je graag nog groter wilt hebben. Het is per soort bamboe wel verschillend wanneer en hoe ze het beste te snoeien zijn.


Vraag gerust om advies of kom een keer op afspraak langs in de tuin en kwekerij. Een brede verscheidenheid aan bamboe rolgordijn voor buiten -opties zijn voor u beschikbaar, zoals bamboe , hout en stof. Ook kunt u kiezen uit horizontale, verticale bamboe rolgordijn voor buiten. En uit romeinse, venetiaanse bamboe rolgordijn voor buiten. Er zijn bamboe rolgordijn voor buiten leveranciers, vooral gevestigd in East Asia.


Winterharde bamboe planten zijn ideaal voor een natuurlijke afscheiding te creëren en daarbij blijven deze Fargesia soorten mooi groen in de winter. Als de bamboe wat ouder is, kunt u stengels in het voorjaar bij de grond weg snoeien, om het aanmaken van nieuwe stengels te bevorderen. Specialist in mediterrane planten en exoten Palma Verde Exoten V. Als u de bamboe bij ons heeft gekocht dan heeft u overigens maanden garantie mochten ze het toch niet redden. Beste ik zou graag verschillende soorten bamboe plaatsen in volle grond.


Deze Bamboo X-treme van Moso is de enige bamboe die je echt buiten kunt gebruiken. Door een thermische behandeling is deze bamboe bestand tegen zon, weer en wind. Daarom is deze bamboe prima bruikbaar als terrasdelen of als steigerplanken, dit is het ecologische alternatief voor hardhouten terrasplanken en steigerdelen.


Een bamboe border plaatsen om hoogteverschil op te vangen en je kan zelfs een bamboe tuinpoort laten plaatsen. Van grove bamboe stengels tot de wat subtielere bamboe stengels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts