maandag 8 september 2014

Sint adelbertabdij

Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden. Het bewaren en tentoonstellen van de historische voorwerpen, boeken en documenten van de Sint Adelbertabdij voor een breed publiek. Wat zijn er toch mooie dingen in Nederland te zien en te horen, het. Hier vind je informatie over de betekenis van de monastieke roeping.


Waartoe voel jij je geroepen?

Heb je de klop op de deur van je hart al gehoord? Hij liet het gebeente van Adelbert van Egmond opgraven en naar het klooster overbrengen. In Egmond-Binnen heet de parochiekerk H. De overblijfselen van de heilige Adelbert van Egmond rusten onder het altaar van de abdijkerk.


Na de Tweede Wereldoorlog waren er vele intredingen en werd achtereenvolgens de Sint -Willibrordabdij te Slangenburg en de Abdij St. Benedictusberg te Mamelis. Omschrijving KLOOSTERBOERDERIJ behorende bij het complex St.


De boerderij is opgetrokken in bruine baksteen op een U-vormige plattegrond rond een (oorspronkelijk open) hof, die later is overkapt.

De Sint Adelbertabdij is de âldste abdij fan Hollân, stichte yn de iere tsiende iuw troch greve Dirk I fan Hollân. It aadlik laach Egmont kaam fuort út de advocati (fâden) fan de abdij. Adelbertabdij Er zijn geen vaste uren, maar er kan altijd een afspraak worden gemaakt, en voor biechtelingen die zich presenteren is er bijna altijd ook een priester beschikbaar.


Stijn, ofwel Matthieu Wagemaker OSB. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel. De monniken bieden in deze moderne tijd een plek voor mensen die tot bezinning willen komen en op zoek zijn naar rust en geestelijke groei. De abdij is gevestigd op historische grond.


Adelbertusabdij behorende MOESTUIN op rechthoekig terrein, waarin symmetrisch acht identieke kippenhokken zijn geplaatst langs een centrale noord-zuidas. Adelbertusabdij is vanuit een rechthoekige plattegrond in bruine baksteen in strekkenverband opgetrokken onder een met rode pannen gedekt zadeldak. Bram Verheijen, coördinator en secretaris van de benedictijnse Sint Adelbertabdij in Egmon zingt het Rorate Caeli (‘Dauwt hemelen’). Zeker een aanrader tijdens uw vakantie in Egmond.


Kaasstad Alkmaar ligt op slechts een halfuurtje fietsen vanaf Recreatiepark de. De lessen gaan telkens door op zaterdag. De dag begint met de Eucharistie samen met de broeders om 9. Sint-Adelbertabdij - andere talen.


Het was het eerste klooster in het toen nog niet gekerstende Noordwesten van Nederland.

Daarmee was de zogenoemde Abdij van Egmond herrezen, de officiële benaming is: Sint Adelbertabdij. Ook de Hollandse graven Dirk II, Aarnout, Dirk III, Dirk V, Floris I en Floris II werden er begraven. Zij betrachten dit in een leven van broederlijke liefde, een leven dat gericht is op gebed en onderlinge dienstbaarheid. Om meer te weten te komen over de grootte en de exacte ligging van de oudste abdij van het graafschap Holland wordt met een grondradar de omgeving afgespeurd. Al in 9werden de eerste (houten) contouren gebouwd.


En die wonen hier nog steeds. Het ligt aan de weg waar met name in het seizoen vele fietsers en wandelaars voorbijkomen die het nabijgelegen strand en duinen bezoeken. Het pand ligt naast de beroemde Sint -Adelbertusakker. In dit klooster kun je deelnemen aan de zes diensten in de mooie kloosterkerk.


Er zijn kloosters waar je niet in contact komt met de zusters of broeders. Hiermee is de Abdij van Egmond zoals eerder gezegd de oudste abdij van Nederland. Rond 9kwamen er monniken uit Gent naar de Abdij van Egmond om Gods lof te zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts