maandag 15 september 2014

Fijne chamotte klei kopen

Gebrande klei te gebruiken als toevoeging aan klei. Haal vandaag nog die klei in huis. Bekijk nu ons uitgebreide assortiment klei. Meer speelplezier met elkaar!


Speelgoe spellen en meer voor het hele gezin vind je bij Wehkamp. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14.

Chamotte klei met een fijne structuur 0-0. De chamotte zorgt voor extra stevigheid. Hoe groffer de korrel hoe groter en groffer het boetseerwerk. Klei wit fijne chamotte kg.


Fijne chamotte - 5mm. Gerstaecker Modelleerklei wit, fijne chamotte is extra zacht en laat zich dus prima vormen. Gemaakt op basis van eerste klas klei en beste grondstoffen uit de Westerwald regio.


Ideaal geschikte boetseerklei om te gebruiken voor keramiekkunst - voor thuis, op school of therapie. Wordt die krimp tegen gehouden door het gewicht b.

Drogen en bakken op zanaluminiumpoeder of fijne chamotte voorkomt dat. Je hebt echter een klei -oven nodig om je werkstuk te voltooien. Die oven heb je waarschijnlijk niet en leerdroge klei is moeilijk te vervoeren. Daarom is werken met chamotteklei minder geschikt om thuis te doen.


Materiaal Er bestaat grove en fijne chamotteklei. De klei blijft stabiel van vorm tijdens het bakken. Ook deze klei kan zowel op aardewerk als steengoedtemperatuur gestookt worden en levert goede eindresultaten. Dit is fijne klei om mee te werken voor zowel beginners en gevorderden. Het beeld wordt dus niet glad.


Voor het draaien wordt aangeraden om een klei te gebruiken zonder chamotte of met een hele fijne chamotte (bijvoorbeeld korrel 0-mm). Wij hebben alle materialen voor de keramist, beeldhouwer en de kunstenaar! Werkstuk gemaakt door 1e klas leerling van Het Bouwens. Als u klei luchtdicht bewaart in onze klei -emmer blijft de hij nog veel langer zacht en kneedbaar.


Mocht de klei toch indrogen (door het verliezen van water), dan kunt u deze weer kneedbaar maken door water toe te voegen. Dit kan totdat de klei gebakken is op minimaal 6graden Celsius. Vul hier het gewenste aantal in. Verpakt in hersluitbare plastic zak à kg.


Blijft na het bakken een gelige kleur behouden die erg mooi is wanneer je deze met chroomoxide bewerkt en daarover een transparant glazuur. Beide te koop bij Creavisie.

Heb hiermee leuke vazen gemaakt en geen nadeel ondervonden van de chamotte. Witte klei , fijne chamotte 5mm. Deze klei vermengt met chamotte is een uitstekende boetseerklei. Door zijn mooie zanderige structuur is hij geschikt om wat grotere beelden te maken.


Per pakket (van maximaal kg) rekenen wij € aan verzend en administratiekosten. Boetseerklei en was Kopen ? De fijnere fracties tot het formaat van een grove zandkorrel worden vooral gebruikt als versterking in boetseerklei, door zachte klei te mengen met fijne korrels chamotte voor fijn boetseerwerk, of door zachte klei te mengen met grove. Hallo, Weet iemand waar ik bij mij in de buurt (Roosendaal) chamotte klei kan kopen of via internet kan bestellen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts