woensdag 11 oktober 2017

Oskam leem

De leemstenen behoeven geen bewerking te ondergaan om weer in het ecologische systeem terug te keren. OSKAM -VF : HOLLANDSE LEEM ,. In leem instucbare elektrische wandverwarming 36V. De mengsels zijn voor langere tijd houdbaar door de droge leem.


De leemstuc wordt gemaakt van uitsluitend natuurlijke grondstoffen.

Stenen leem van Oskam Op veel plaatsen in Nederland is leem (klei, silt, zand) in natuurlijke vorm tot 30cm onder de vruchtbare teeltlaag aanwezig en kan soms lokaal gewonnen worden. Ook kan leem gedolven worden uit de bouwput of kan het vrijkomen als bijproduct van weg- en waterbouwprojecten. Oskam onderscheidt zich door kleinschalig te werken. En daardoor hebben zij op bijna iedere vraag over leem een passend antwoord. Zo hebben zij basisleem met vezel van stro, vlas, hennep en een mengsel van stro en vurenhout wat de leem een heerlijke geur geeft.


De basisleem kan geleverd worden in bijvoorbeeld halve bigbags als een hele teveel is. Welke leem heb je nodig en hoeveel. Als wij leem voor u aanbrengen.

Leem aanbrengen is maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ondergrond. Overweegt u leem in uw woning of warmtewanden, neem dan gerust contact op. Als u dat wilt maken we een afspraak voor een offertegesprek op locatie, waarna we schriftelijk offerte uitbrengen. U weet dan precies waar u aan toe. De enige Leemshop waar je ALLE merken leem koopt, bekijkt en mee leert werken in workshops.


Support voor doe het zelvers om gezond en duurzaam te werken. De Oskam Groep geeft duurzaam inhoud aan circulaire sloop en infra werkzaamheden. Het full service dienstenpakket van Oskam neem alle zorg uit handen.


Leemverf is een verf voor binnenmuren en plafonds. De verf met fijne structuur is gemaakt van leempoeder. Welkom op de website van Leemstuc. Deze basisleem is gewonnen in Drente en hoeft geen honderden kilometers vervoerd te worden uit een (ver) Europees land en is ook nog eens herbruikbaar. De leem is zo zuiver dat hij vaak gebruikt wordt als bodembedekker in een terrarium (een bak voor een hagedis of schildpad).


Raapwerk als ondergrond voor leemfinish of leemverf ! Lekkerkerker leemstenen zijn ongebakken, uit kleihoudende aarde geperste uniforme bouwstenen, geschikt voor toepassing in dragende en niet dragende muren, warmte accumulerende muren, warmtemuren en finovens. Toen Oskam destijds met leem in aanraking kwam, waren er nog geen machines voor.

Daarom is hij die zelf gaan ontwikkelen en bouwen. Inmiddels zijn er wel meer machinebouwers, maar zijn de machines van Oskam nog steeds toonaangevend door hun kwaliteit van materialen en persing. De verwachting is dat leem in de toekomst veel meer gebruikt gaat worden. Stucwerk leem van Oskam Leemstuc heeft een warme bruine okerachtige kleur, droogt krimpvrij op en kan toegepast worden als gladde afwerklaag of als sterke onderlaag voor afwerking met leemfinish. Wij kunnen leemstuc geheel naar uw wensen qua samenstelling en hoeveelheid aanmaken.


Dat geldt ook voor het Drentse leem dat Oskam zelf gebruikt. Dat is leem dat bij bouwprojecten overblijft. Lokaal wordt de leem gewonnen uit wegenaanleg of bouwputten, Oskam koopt deze leem op en verwerkt de leem tot stucmateriaal, mortel of stenen. Uiteindelijk gekozen voor gekocht riet en leem , gemonteerd op.


Doe mij overigens maar leem van. De helft van de wereldbevolking op continenten woont in lemen huizen. Leem is het oudste bouwmateriaal van de wereld. Lemen steden en gebouwen staan op de.


Omdat Ecostuc werkt met leem van wel drie verschillende merken heeft u meer keuze en de mogelijkheid om precies die kleuren te kiezen die u graag wilt. Klei en leem komen op veel plaatsen ondiep in de Nederlandse ondergrond voor. Oudere, bijzonder dikke kleipakketten uit het Tertiair (tot miljoen jaar geleden) liggen dicht aan de oppervlakte in het uiterste oosten en zuidoosten van ons land. Naar het westen en noorden toe hellen ze naar grotere diepten weg. Er is ook leem voor het afdichten van bijvoorbeeld vijvers of beekbeddingen.


De leem die geschikt is voor bouwmateriaal wordt gevonden in Drenthe of Limburg en delen in uiterwaarden van de rivieren. Nieuwe Muren gebruikt bij voorkeur de materialen van Oskam en dan komt de leem uit Emmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts