donderdag 5 oktober 2017

Plantenscherm vensterbank

Handgemaakt raamscherm van blank essenhout. Het scherm is gemaakt van geschept. De planten in de vensterbank kregen te veel zonlicht, vandaar deze plantenschermen in haar favoriete kleuren. Planten in de vensterbank zijn ontzettend leuk, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.


De bladeren verdrogen bijvoorbeeld snel. Bij mijn oma heet het gewoon een plantenscherm.

Het dient om de plantjes in de vensterbank te beschermen tegen al te fel zonlicht. Kan op het vensterbank of op een dressoir gezet worden. Raamscherm plantenscherm. Met een ronde vorm geaccentueerd met onregelmatige grijze strepen past het in vele stijlen, van glamoureus tot landelijk.


Zowel decoratief als functioneel, dit stuk past in elke kamer en benadrukt je favoriete kunstbloemen. Vergelijk meer Bloembakken aanbiedingen op Beste. Groen op de vensterbank staat ontzettend leuk, maar het is voor die arme planten wel behoorlijk afzien.


Veel kamerplanten komen namelijk uit tropische gebieden waar de lucht heerlijk vochtig is.

In jouw huis met (vloer)verwarming is de lucht juist erg droog. Zeker in de vensterbank , achter het glas in het licht en ook nog recht bóven die. Ik zou graag mijn gevel opfrissen met bloembakken, maar de vensterbank is te smal om er eentje op te zetten. Ik zocht al ophangsystemen, maar vond er enkel met haken die je ergens kan aanhaken en daarin zet je dan de bloembak. Maar de vensterbank decoreer je natuurlijk niet voor de nieuwsgierige voorbijgangers, die decoreer je voor jezelf!


Eigenlijk is de vensterbank gewoon een extra ruimte waar je leuke decoratie op kwijt kan. Plantjes Kleine cactussen, bloemen of ander groen doet het altijd goed op de vensterbank. Toch klopt dit niet helemaal. Glas in lood als decoratie voor het raam of tegen de inkijk op de vensterbank. Zowel de traditionele glas in lood modellen als de moderne ontwerpen lenen zich.


Een raar hekje dat niets lijkt te. Je ziet het voor de ramen van bejaarden. Nu zie je ze nooit meer)Het waren van die platte dingen met een houten lijst zeg maar en een horretje erin. Ze stonden meestal zowat tegen het raam aan. En ze waren best groot wel bijna een meter in doorsnee.


Sommige mensen hadden er zelfs voor de vensterbank staan. En als ze een kat hadden dan lag die er meestal tegen aan. Decoratie voor op de vensterbank.

Uw tuin of balkon kunt u met mooie bloembakken of een plantenrek vrolijk aankleden. U creëert uw eigen sfeer door een bepaald type bloempot te kiezen, maar ook de. Goedemorgen mede klussers, Ik heb een vraag. Nu hoor ik verschillende verhalen.


Life hack van Ikea: Het kanten raamscherm! Het hele internet staat er mee vol hoe je je leven gemakkelijker kunt maken met life hacks. To get the best possible experience using our website, we recommend that you upgrade to a newer version or other web browser. Wie kent ze niet die oude raamhorretjes die vroeger bij oma of je moeder op de vensterbank stonden.


Toentertijd was ik er nog niet van gecharmeer maar nu vind ik ze toch wel erg leuk. Wel met het originele gaas of alleen het frame is ook mooi, ik ben niet van de kanten gordijntjes met vogelmotief haha. Je woonstijl bepaalt de accessoires die erbij passen.


Ben je praktisch ingestel dan ga je wellicht eerder voor moderne of design woonaccessoires en decoratie. Het breedste en leukste assortiment tuinartikelen vind je bij KARWEI. Check de voorraad van de bouwmarkt of bestel online voor alles in en rondom jouw tuin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts