dinsdag 24 februari 2015

Buitenplanten voor in pot

Topkwaliteit tuinplanten , voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Vergelijk nú online, vanaf € 49. Specialistisch advies nodig?


Ruime zorgkeuze, Scherpe premie.

Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering. Grond in een pot droogt namelijk sneller uit dan vaste grond. Ondanks het feit dat dit mooie siergras uit de warmere streken afkomstig is, is het prima bestand tegen de Nederlandse winter.


Zelfs temperaturen tot -graden kan de Stipa tenuissima prima hebben! Zet de pot wel in de volle zon of op een plek waar af en toe schaduw valt. Op zoek naar winterharde tuinplanten ?

Intratuin heeft de mooiste planten voor je tuin klaarstaan. Kijk rond en laat je inspireren, op de website of in een van onze winkels. Je vindt altijd wel een winterharde plant die in jouw tuin kan groeien én precies jouw smaak is! Ook deze planten verdampen in de winter vocht doordat ze blad houden.


Dus ook bij hen moet je oppassen voor uitdroging en vorst. Pak de pot in en zet de planten een beetje uit de zon. Tenslotte zijn er ook planten die je juist in pot moét zetten om ze een beetje in toom te houden.


Sommige woekerende bamboes bijvoorbeeld. Plant New Day, deco webshop voor huis en tuin. Profiteer van GRATIS verzending! Dit is zeker aan te raden bij vroege bloeiers.


Soorten die in pot staan kun je het hele jaar door in de grond zetten, mits het niet vriest. Onze in pot gekweekte vaste planten hebben een stevig wortelstelsel, zodat ze meteen goed aan zullen slaan. De juiste plantafstand is belangrijk voor de ontwikkeling van de plant. Grote en bijzondere tuinplanten verfraaien elke buitenruimte, van tuin tot balkon of dakterras.


Hieronder vindt u een eerste selectie uit ons fraaie totaalassortiment aan. Een groot gedeelte van onze luxe collectie planten voor buiten is winterhard.

Je kunt de pot verzwaren door er voor het planten wat oude bakstenen in te leggen. Gebruik universele potgrond. Grassen in pot plant je in universele potgrond (dus geen aarde uit de tuin). Bouwstenen voor je tuin, dat zijn ze.


Vaste planten sterven in het najaar boven de grond af, maar komen in de lente groter en krachtiger dan ooit terug. Je hebt keuze tussen bodembedekkers, rotsplanten, siergrassen. Een paar bloeiende planten, wuivend pampagras of een groep varens in een hoek maken van je tuin een groene oase.


Wij hebben vaste planten in ons assortiment die je zowel in de tuin als in een pot kunt zetten. Dus ook voor wie een balkon of terras heeft waar schaduw is, hebben wij geschikte vaste planten. De skimmia, de liriope en de fargesia rufa staan bijvoorbeeld mooi in een pot en verdragen schaduw goed. Vind hier een geschikte pot.


En met planten bedoelen wij ook heesters, struiken en bomen. Wij hebben op onze site een collectie aan groen voor in de tuin die wij bij geselecteerde kwekers verzamelen. Uiteraard varieert deze collectie afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.


Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld zink, polyester, steen, terracotta en steigerhouten bakken. Lees meer bij potten en bakken over het kiezen van de juiste pot. Kies een pot met afvoergaten onderin.


Siergras kan heel goed in pot. Hoe u siergras in pot plant en vezorgt leest u hier. Uitstekend geschikt voor potbeplanting dus. Grassen die je eigenlijk alleen in de volle grond ziet, krijgen iets speciaals als ze in een pot staan.


De sierlijke vorm komt extra goed tot z’n. Let op dat wanneer je voor een woekerende soort kiest, de bak wel goed stevig is. Bij het planten van de bamboe in een bak of pot is het belangrijk goede potgrond met voeding voor bamboe te gebruiken, zoals ’Pokon potgrond langwerkend’. Deze potgrond bevat extra voeding dat voor de bamboe in pot belangrijk is.


Planten in pot zijn iets gevoeliger voor ziekten en plagen dan dezelfde planten in de tuin. De natuurlijke weerstand is lager, ze hebben immers een minder uitgebalanceerd dieet in pot dan in de tuin. Zorg voor een optimale voeding, dat kan een langzaamwerkende organische meststof zijn maar ook een traagwerkende kunstmest. U kunt met de filteroptie kiezen voor voorjaarsbloeiers, zomerbloeiers, najaar bloeiers en winterbloeiers. Ook wintergroene vaste planten en bodembedekkende vaste planten.


Informatie groenblijvende vaste planten. Maak kennis met dé webwinkel op het gebied tuinplanten en bomen. Wij verkopen een ruim assortiment planten en bomen voor de tuin.


Denk aan vaste planten, heesters (struiken), haagplanten, klimplanten, bomen, leibomen en nog veel meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts