dinsdag 10 februari 2015

Ontweringswater hout

Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Over Ons Pagina - Kozijnshop. Binnen werkdagen geleverd!


Verweerd hout of zwarte vlekken in hout kun je behandelen met ontweringswater.

Ontweringswater is een bijtend zuur ( oxaalzuur met water). Door inwerking van vocht kan hout gaan verweren of zwarte vlekken vertonen. Dit kan ongedaan gemaakt worden ontweringswater. Naast het verwijderen van vliegroest wordt ontweringswater ook gebruikt voor het schoonmaken van verweerd hout. Hierdoor kunnen op het hout zwarte vlekken ontstaan.


Dit is vooral het geval bij hout dat onbeschermd is. Het herstellen van de oorspronkelijke kleur van hout dat vergrijsd is.

Hout is een natuurproduct en ieder houtproduct heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Zo komt het bij onbehandeld douglas hout en eiken hout voor dat er zwarte strepen of plekken op komen na contact met staal. Met ontweringswater is het mogelijke verweerde plekken in blank gelakt hout te verwijderen. Voordat men dit gaat toe passen moet men eerst de totale laklag verwijderen.


Wel het totale vlak waar de verwerings is waar te nemen. Gebruik hiervoor een goed afbijtmiddel en daarna goed schoonwassen met water. Met GAMMA ontweringswater 5ml kan je lelijke vlekken behandelen in je houtwerk. Vaak zijn deze ontstaan door de inwerking van vocht op plekjes waar het hout niet voldoende geïmpregneerd is.


Ook wordt het toegepast bij het verwijderen van vliegroest van autolak en dergelijke. Dit laatste heeft uitsluitend resultaat kort na de verontreiniging. Voor het verwijderen van weervlekken in hout.


De Parel ontweringswater 5ml. Indien aanwezig dienen oude vernis-, beits-, of verflagen verwijdert te worden. Bij gebruik van afbijtmiddelen het hout goed nawassen. Dit product is uitsluitend bedoeld voor professioneel gebruik.


Wat zijn de specificaties?

Na droging het hout grondig schuren met een vlakschuurmachine (schuurpapier nr. – 100) Opmerking : - Sommige houtsoorten kunnen verkleuren door behandeling met DE VOS ontweringswater. Aanbevolen wordt om eerst een proefvlak te maken. De zure bestanddelen van DE VOS ontweringswater kunnen negatief inwerken op niet-houten ondergronden. Wij leveren het oxaalzuur alleen nog in emmertjes van kilo. Kan iemand mij vertellen hoe lang ontweringswater moet inwerken op hout voordat ik het af mag wassen?


Op internet kom ik antwoorden tegen die varieren van uur tot dag. Het geeft hout indien het door zon vergrijsd is, zijn oorspronkelijke kleur terug. Neem tijdens het verwerken de voorschriften in acht: ontweringswater is een zuur, niet voor inwendig gebruik. Zorg dat het oppervlak goed schoon is, verwijder eventuele resten verf, afbijt of andere stoffen. Als er oude vernis-, beits-, of verflagen aanwezig zijn dienen deze eerst verwijdert te worden.


Bij het gebruik van afbijtmiddelen dient het hout goed nagewassen te worden. Toepassing met kwast, borstel of doek, afwassen met water en evt het hout naschuren. Gebruiksaanwijzing: Oude vernis- of verflagen grondig verwijderen.


HG schimmel-, vocht- en weerplekkenreiniger? Bestel je HG Uitlopend bij Werken met Merken. Kwaliteitsproducten voor een vaste lage prijs. Op het eikenhout zitten een paar dwarsstrepen die ik er maar niet afkrijg. Ik heb flink geschuur en (verwarmd) ontweringswater gebruikt, maar dit heeft niet geholpen.


Ik vind het te typisch dat de strepen precies dwars op het hout staan. Schimmel behandelen met ontweringswater , uurtje laten trekken 3. Daarna al het hout met het ontweringswater bewerken (anders krijg je wellicht kleurverschil?) 4. In de olie zetten Heb nog nooit met het spul gewerkt. Mis ik iets, of maak ik het juist te ingewikkeld?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts