vrijdag 16 oktober 2015

Bamboe in pot buiten

Specialistisch advies nodig? Hét online tuincentrum met meer dan 10. Zorg ervoor dat de bak waar je de bamboe in plaatst ongeveer een derde van de hoogte van de plant breed en diep is.


Het klimaat in een pot wisselt veel sterker dan in de volle grond: de verschillen tussen droog en nat en vooral tussen warm en koud zijn veel extremer. De Fargesia is geschikt om in een pot te zetten.

Phyllostachys kan in principe ook maar het is wel belangrijk dat de pot dan stevig genoeg is. Deze bamboe is zo sterk in zijn wortels dat hij de pot kapot kan drukken, een polyester pot is bijvoorbeeld niet sterk genoeg. Een hardhouten of betonnen bak lukt wel. Zet de bamboe in het gat, zet hem nooit dieper dan hij stond.


Vul het gat verder op met aarde en duw goed aan, zorg dat de plant recht staat. Veel Fargesia’s zijn geschikt om in een kuip, pot of bak te houden. Bamboe planten in een plantenbak.

Het is hierbij van belang dat de bamboe voldoende water krijgt en genoeg ruimte heeft. Ook in deze maand kan je nog prima wat snoeiwerk verrichten. Maart In de maand maart is de lente alweer begonnen en de bamboe begint zich ondergronds alweer voor te bereiden op het maken van de nieuwe scheuten. Neem een soort die zeer wintergroen is als de plant buiten moet overwinteren. Verplant de bamboe direct na aankoop en verdubbel z’n potgrootte, dus een liter pot naar een liter pot , een liter naar een liter enz.


Ik wil graag woekerende bamboe soort in een pot doen. De pot komt in de achtertuin te staan op onze sier tegels. Ik heb zoveel verschrikkelijke verhalen gelezen op internet van mensen waar de bamboe door de hele tuin is gewoekerd.


Ook werden mensen gewaarschuwd voor woekerende bamboe in pot van beton, dat de wortels er zo doorheen zou groeien. Bij het uitspreken van het woord bamboe denkt iedereen spontaan: die troep wil ik niet in mijn tuin en aan pandaberen. Vrijwel iedereen herkent of heeft ooit als eens gehoord van bamboe maar toch nog snel even samenvatten. De bamboe in pot wordt bij u op locatie opgemaakt en door onze medewerkers op de gewenste plek neergezet. U hoeft dus niet uw handen vuil te maken of te sjouwen met zware bakken of zakken aarde.


Bekijk alles met bamboe in pot ! Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats.

Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout. Je kunt inderdaad een bamboe in een betonnen pot zetten. Wat echter heel veel mensen vergeten dat de wortels ook over de rand van de pot kunnen groeien. Een goeie diepe en grote pot is daarom heel belangrijk!


Ik heb al vaak genoeg dit probleem gezien bij mensen. Het planten van een bamboe blijft een risico, zeker in een kleine tuin. De bamboe Fargesia is van nature al heel mooi compact van onder af. Wanneer je hem regelmatig knipt wordt hij nog dichter van structuur. Uit de bamboe komen scheuten van onderaf uit de wortel.


Deze lange nieuwe scheuten worden elk jaar langer, zo groeit de bamboe groter. Overig: kan ook als haag toegepast worden of in pot worden gehouden. Lees meer over: het planten en verzorgen van bamboe. Bij alle bamboe staat aangegeven of deze woekert of niet. Naast bamboeplanten is het ook mogelijk een kant-en-klaar haag van bamboe te bestellen.


Gelukkig bestaan er genoeg winterharde potplanten. Deze planten kun je gerust buiten laten staan in de winter. We hebben fijne winterharde potplanten voor je geselecteerd. Om in een pot te kunnen overwinteren dient een plant goed te kunnen overleven in de vrieskou.


Deze hoge losgroeiende bamboe met geelgroen hout kan droogte verdragen. Weinig woekeren een rhizoombarriére is aangewezen in de nabijheid van verhardingen en vijvers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts