woensdag 7 oktober 2015

Friese stoelklok

Bekijk alles met antiek friese stoelklok ! Antiek en Kunst kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs! De klok heeft een mechanisch achtdaags uurwerkmet bel die slaatop. De grootste juwelierscollectie van NL.


Voor 16:bestel morgen al in huis!

Het gaande werk komt met drie raderen ook overeen met een Fries uurwerk. De spillegang is identiek aan de stoelklok. De uitlichting van het slagwerk gebeurt net als bij de stoelklokken door middel van een bokkepoot. Wist je dat een korte slinger sneller heen en weer gaat dan een lange slinger? Deze stoelklok wordt toegeschreven aan SIJBOLT MEIJNES, Heerenveen.


Het heeft enige weinig voorkomende afwijkende uurwerk kenmerken. U zult waarschijnlijk ongebruikelijke methoden tegenkomen, die u pas zult begrijpen als u het hele verhaal kent.

De geschiedenis van de Friese. Vervolgens verwijderen we de kap door deze naar voren te schuiven, hem er dan af te tillen (foto 2) om dan de schuif te verwijderen. Friese klokken zijn een begrip in Nederland. Ook werden deze klokken in Groningen, Noord Holland en zelfs in Brabant en Zeeland vervaardigd.


De klokken danken hun naam aan de lange windkast waar de slinger in is aangebracht. Totale restauratie ven stoel en uurwerk door BlanksmaKlokken. Determinatie: De wijzerplaat heeft de voorstelling met meertje en bootje.


In de hoeken van de wijzerplaat zijn roosjes geschilderd. De klokken zijn gerestaureerd en in originele staat, want dat staat bij ons voorop. Ook een antieke klok hangen wij gratis op in Nederland.


U krijgt jaar garantie en een beschrijving van de klok met datering. Ondanks deze hoogtijdagen komen stoelklokken minder voor dan de staartklokken. Dwarspilaar met hamerlichter.


Loopt en slaat zoals het hoort. Mooie Handbeschilderde wijzerplaat.

Vaste prijs €20-Bieden onder de vaste vraagprijs heeft geen zin en worden niet beantwoord. Te koop zeer fraaie leeuwarder stoelklok. Klok met zwaar eendaags uurwerk met wekker. In dat geval komt de aangegeven tijd niet meer overeen met de geslagen tijd. Het sterrad in het spoor is onwrikbaar op de bus met zilversoldeer vastgesoldeerd.


Het spoor is afgemonteerd met een uit zilverstaal gefreesde palveer dat garant staat voor een lange levensduur. Buy online, view images and see past prices for BAROQUE STYLE MAHOGANY BRACKET CLOCK. De klok is voorzien van een beschilderde houten wandplank met een console die de klok moet dragen. This feature is not available right now.


Uurwerk geheel gereviseerd. Goede amplitude geeft aan dat deze de juiste ingrijpingen en afstelling heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts