vrijdag 2 oktober 2015

Gietijzeren haardplaat

Een gietijzeren haardplaat neemt warmte op die anders verloren gaat en geeft deze weer af aan de kamer. HAARDPLATEN te koop bij Charles Nijman Fireplace Antiques. HAARDSCHERMEN te koop bij Charles Nijman Fireplace Antiques.


Kachelpoken te koop bij Charles Nijman Fireplace Antiques. Een oplossing die gezocht wordt in het vervangen van de.

Veelal alle haardplaten zijn van gietijzer. Deze platen zijn zodoende niet alleen hittebestendig of vuurvast, maar zorgen er ook voor dat de warmte wordt opgenomen die anders verloren gaat. Vervolgens geeft de gietijzeren haardplaat de warmte ook weer terug aan de kamer. Het is te vergelijken met de functie van radiator. Gietijzeren haardplaat met vrouw 50cm x 50cm x 1cm.


Antieke gietijzeren haardplaat met wapen 17e eeuw frans. Een antieke gietijzeren haardplaat met wapen, franse herkomst, eind 17e eeuw in hele mooie staat. Het uitstralende effect van een haardplaat is direct voelbaar.

De warmte van een haard zonder haarplaat valt vaak enorm tegen. Deze warmte van een vuur is vooral stralingswarmte en juist die straling wordt enorm versterkt door de gietijzeren haardplaat. De vondst van vandaag is een gietijzeren haardplaat. En wel één van de eerste politieke haardplaten ter wereld. Afkomstig uit het rebellerende Holland dat in de zeventiende eeuw vocht voor politieke republikeinse onafhankelijkheid te midden van feodale Europese buurlanden.


Op zoek naar een haardplaat voor uw haard? U KUNT ZE ALLEEN BIJ ONS IN. Voeg een mooie decoratie toe aan uw openhaard. Een haardplaat uit deze periode is te herkennen aan rijke versieringen rond een middentafereel. De versieringen bestonden vaak uit dolfijnen, slangen, salamanders, zeenimfen en schelpen.


De zijkanten waren omrand met bloemen, bladeren en vruchten. De Duitse platen uit die tijd zijn veel soberder, meer rechttoe rechtaan. Deze gietijzeren kachels bestonden uit versierde platen. Niet zelden werden die platen later afzonderlijk als haardplaat gebruikt.


De gietijzeren haardplaat heeft natuurlijk een dubbele functie, het beschermen van de stenen tegen de hitte van het vuur en zorgt ook voor de betere verspreiding van de warmte. Een eeuwenoude oplossing is veel makkelijker, mooier en ook weer makkelijk te verwijderen, namelijk het plaatsen van een gietijzeren haardplaat tegen de achterwand.

Voordelen van een haardplaat zijn: - Geeft een hoger rendement door de. Haardplaat Le Chien et la bécasse. Te koop bij de antiek compagnie, franse gietijzeren haardplaat met voorstelling van de godin van de. De Chaumont crème is een grafiethoudende pasta die een natuurlijke of antieke glans verleent aan uw gietijzeren haardplaat of andere ijzerhoudende artikelen (binnenshuis).


Met een borstel aanbrengen, enkele uren laten drogen en daarna opblinken met een vod of borstel. Het gietijzer absorbeert namelijk de hitte van het vuur en geeft deze indirect weer af als behaaglijke stralingswarmte. Tevens beschermt een antieke gietijzeren haardplaat ook de gemetselde vuurmond tegen de hitte van het houtvuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts