donderdag 5 november 2015

Glas port

Shop onze badkamerartikelen! Maak een ruimte voor ontspanning. Vind iets voor alle stijlen! Keuken interieur accessoires. Bekijk nu ons unieke assortiment glazen voor de leukste tafelmomenten.


Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen.

Bespaar tot wel via kiesproduct. Dit zorgt ervoor dat de glazen goed stevig staan. Portglazen hebben vaak een middelhoge of hoge steel met een brede voet. Deze speciaal voor port en sherry ontworpen glazen zorgen voor de ultieme smaakbeleving.


Met een portglas is elke slok een feestje. Bij glas sport vindt u een ruim assortiment aan voetbal artikelen. In onze winkel vind u kleding van meerdere merken waaronder Masita en Jako.


Ook voor voetbalschoenen bent u bij ons aan het juiste adres.

Voetbalschoenen hebben wij in de merken Puma, Mizuno, Hummel en Adidas. Waar portwijn wordt gebruikt kan ook voor madeira worden gekozen. Port wijn dient te worden geserveerd in een smal wijnglas, dit glas dient slechts voor de helft gevuld te zijn om te voorkomen dat de alcohol aroma’s de overhand krijgen.


Glazen voor Port wijn zien er uit als een kleinere versie van het rode wijnglas. Bij Cookinglife vindt u portglazen, waarin alle smaken tot hun recht komen. De portglazen hebben dezelfde vorm als een tulpvormig of bolvormig wijnglas , maar zijn een slagje kleiner.


Als je een glaasje port gaat vergelijken met rode wijn dan zitten er in een glas rode wijn en een glaasje port ongeveer evenveel calorieen. In witte wijn zitten daarentegen wel veel meer calorieen. Dat is ruim calorieen meer dan in een glas port.


Een heerlijk glaasje port na het eten, als borrel aan het eind van de middag of bij een kaasplankje. Met port alleen ben je er natuurlijk nog niet. Naast de portglaasjes breid je jouw servies uit met glazen onderzetters en bordjes. Een goed glasservies kan de middag borrel naar een geheel nieuw niveau tillen. En dat is echt jammer, want daardoor neemt de alcohol de overhand.


De Port verliest dan zijn fruitige-, zachte- of complexe karakter. Te koud serveren is geen probleem, na het inschenken is de port snel genoeg opgewarmd. Dus als je bier, wijn of jenever uit het daarvoor bestemde glas drinkt, krijg je altijd ongeveer gram alcohol binnen.


Een glas alcoholische drank bevat ongeveer ml alcohol.

Whisky in dit glas drink je namelijk puur en zonder ijs. Wals je whisky zachtjes rond en geeft een extra dimensie aan de ervaring van het whisky drinken. Gebruik dit glas voor whisky proeven en drink je bier en brandy ook uit de Snifter. Uit onderzoek blijkt dat we eigenlijk veel te veel in een glas schenken.


Want zeg nu zelf, hebt u ooit 6-glazen uit een fles kunnen schenken? Normale ballonvormige glazen kunnen wel gebruikt worden. Het ideale glas is echter tulpvormig en nauwsluitend. De frambozen maken de rosé port licht van kleur, fris en elegant.


Bij uitstek geschikt als aperitief en dessertwijn. Gebruik je een glas dat speciaal is gemaakt voor die drank, dan krijg je ongeveer gram alcohol per glas binnen. Alcoholpromillage is de maat voor de hoeveelheid alcohol in het bloed. Bij het drinken van glas met gram alcohol heeft een man ongeveer een promillage van en een vrouw ongeveer 3. Stichting Vakopleiding Horeca, leerden we voor die tijd al glazen uit een fles).


Dus Horeca Nederlan meer wijn voor je geld ! De temperaturen zijn gestegen. Heel gezond is het helaas niet. Een overzichtelijke lijst met de hoeveelheid calorieën in bier, wijn (wit, roo rose en bubbels) en producten die daar mee samenhangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts