vrijdag 20 november 2015

Buitenmuur schilderen tips

Bestel een professionele vakman voor jouw klus. Kraantje plaatsen, leiding leggen. Jouw loodgietersklus zo gefixt! Plaats gratis en vrijblijvend uw opdracht op de website. Met een roller kun je sneller werken.


Knap zelf je oude buitenmuur op met het stappenplan van Karwei.

Lees alles over het schoonmaken, repareren, voorstrijken en schilderen van je buitenmuur. Karwei helpt je bij de verschillende verfsoorten, het uitrekenen hoeveel verf je nodig hebt en welke voorbereidingen je moet treffen. Buitenmuur verven, dat kan. Hoe je het verven van een buitenmuur het beste aanpakt, dat lees je in dit artikel.


Want zoals geldt bij elke verfklus, geldt natuurlijk ook voor het schilderen van een muur, een gevel of een andere betonnen ondergrond. Een goed begin is het halve werk! Baksteen, beton of toch gips?


De lente is weer begonnen en je wilt weer lekker van je terras en tuin kunnen genieten.

Kan de buitenmuur een nieuw likje verf gebruiken? Zo gebeurt: volg het stappenplan en geniet weer van een mooie buitenmuur. Besteed je het schilderen van de buitenmuur liever uit een professionele vakman? Voordat je aan het project begint, is het fijn om meer te weten over de prijs van het schilderen van je buitenmuur.


Heb je een reeds bestaande woning? Ook dan is het advies om de gevel schoon te maken en daarna te fixeren. Is de buitenmuur al eerder geschilderd? Dan hoef je de gevel alleen maar schoon te maken voordat je begint met schilderen.


Gebruik juiste muurverfroller. We geven je graag nog een aantal tips mee voor het aanbrengen van de verf. Door de buitenmuren van je woning te schilderen , kan je woning er fris en verzorgd uitzien en krijgt je een aanzienlijke meerwaarde. Daarnaast beschermt de verf de muren tegen regen en atmosferische invloeden. Het schilderen van je buitenmuren vraagt wel enige inzicht en voorbereiding.


Jan Degezelle van Colora vertelt hoe je jouw gevel helemaal in het nieuw zet. Bij regen of mist is de luchtvochtigheid te hoog en is buiten verven geen goed idee, ook niet onder een afdak. Te veel wind droogt de verf te snel en kan stof en vuil doen opwaaien, schilder dus alleen op windstille dagen.


Tip : Lees ook het artikel over: buitenschilderen in de winter.

De ideale temperatuur voor het buiten schilderen is ongeveer graden, zodat maximaal van de open tijd gebruik gemaakt wordt. Elke buitenmuur kan geschilderd worden, maar veel hangt af van de ondergrond van je buitenmuur. Je kan je buitenmuur dus best laten behandelen en schilderen door een professioneel schildersbedrijf.


Schilderen bij te hoge temperatuur. Droog maar niet al te zonnig weer is ideaal schilderweer. Je schildert best niet bij mistig of winderig. Bij een te hoge temperatuur droogt de verf te snel, bij een te lage temperatuur niet snel genoeg. Het sauzen van een buitenmuur vraagt om de nodige en vakkundige aanpak.


Een buitenmuur verven is op zich niet zo moeilijk, als je maar de juiste procedure volgt. Iedereen kan een met een vachtroller over de muren rollen. Goed begonnen is half gewonnen, en dat is ook het geval bij het verven van een muur, in om het even welk materiaal. Tips om muren te schilderen.


In tips om muren te schilderen staat aangepast materiaal, en een goede voorbereiding centraal. Zorg dus in ieder geval dat u het juiste gereedschap in huis heeft alvorens u met de klus begint. Doe dit per 2-banen tegelijk. Verwijder direct na het schilderen de tape om beschadiging van de verf te voorkomen. Als de eerste laag droog is plak je de randen opnieuw af.


Breng een tweede laag muurverf aan op dezelfde manier als de eerste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts