donderdag 26 november 2015

Interieurstijlen landelijk

De rust en sfeer van het platteland is in huis voelbaar. Landelijk wonen gaat over binnen en buiten. Bereik een landelijke sfeer met rustieke meubels, houten vloeren, lichte kleuren op de muur en houten shutters voor het raam. Daarom heb ik deze lijst samengesteld met de populairste interieurstijlen van het moment.


Uiteraard zijn er buiten deze populaire stijlen, nog veel meer interieurstijlen en moet iedereen zijn huis inrichten zoals je zelf wil.

Bij het industriële interieur ligt de focus op metaal, robuuste houten elementen en vaak een. De sfeer van de landelijke interieurstijl wordt vaak omschreven al rustiek, warm en rustig. Je leest hier de kenmerken van een landelijk interieur.


Iedereen is anders en ook niet iedereen vindt iedere interieurstijl mooi. Daarnaast kan het lastig zijn om de stijl te vinden die jij en je partner allebei mooi vinden. Kijk eens naar de verschillende stijlen voor de woonkamer hieronder.


Want het straalt rust en warmte uit. Daarom is er een nieuwe stijltrend: modern landelijk wonen.

De landelijke interieurstijl is ook een populaire stijl die bij veel mensen geliefd is. Het geeft een warme en knusse sfeer aan het huis, het voelt prettig aan en het valt goed te combineren met neutrale kleuren en natuurlijke materialen. Meubilair is strak en stoer, maar wordt gecombineerd met geornamenteerde spiegels, kroonluchters en dergelijke.


Toch is deze stijl vandaag nog brandend actueel. We herkennen voornamelijk lichte kleuren zoals zandkleuren, gebroken wittinten en aardekleuren. Die worden gecombineerd met comfortabele en natuurlijke materialen. Inrichting: Basic interieur waarin geleefd mag worden met een persoonlijke mix van landelijk , klassiek, etnisch en design. Een eikenhouten tafel wordt gecombineerd met een romantische kandelaar, designklassiekers en industriële lampen.


De ontspannen sfeer is vooral te danken aan de eenvoudige vormgeving van de meubelen die gemaakt werden vanuit praktisch oogpunt en met een minimum aan middelen. Deze basisregels gelden ook voor de verdere inrichting van de kamer. Als je van plan bent je huis in te richten of interieur te pimpen, heb je vast wel gemerkt dat er een breed scala aan verschillende stijlopties bestaat. Waar door de jaren heen verschillende soorten stijlen populair waren, kan je vandaag de dag zonder gêne kiezen voor de stijl die jij simpelweg het mooist vindt.


Het voordeel van het platteland naar ‘binnen’ halen is dat je het ook een beetje kunt aandikken door bijvoorbeeld robuuste houten meubels of decoratie te gebruiken in je woonkamer. Een landelijke interieurstijl hoeft helemaal niet tuttig te zijn. Oude kasten hoeven geen nieuw likje verf maar mogen juist wat versleten uit zien.


Interieurstijl landelijk stoer. Tegenwoordig zijn er zoveel stijlen dat ze niet meer op twee handen te tellen zijn en daar komen jaarlijks nieuwe stijlen bij.

Doordat er zoveel stijlen zijn, zijn er ook altijd stijlen die met elkaar overlappen. Een van de populairste interieurstijlen in Nederland? De kunst zit ‘m in het combineren van de juiste materialen, vormen en kleuren.


En dat is niet verwonderlijk. We laten je hier zien hoe je dit aanpakt. Bij een Scandinavisch interieur denken mensen al snel aan de grote Zweedse woonketen Ikea, maar dit is niet precies wat de term inhoudt. In een landelijk Scandinavisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van de kleuren beige, grijs, wit en andere zachte pastelkleuren.


Houten details zijn een echte musthave bij deze interieurstijl. Er is geen plek voor overmatige structuur en strakke elementen, zoals in een Scandinavisch interieur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts