maandag 2 mei 2016

Auto immuunziektes soorten

Alleen bij Independer: Gratis Diefstaldekking bij alle WA-autoverzekeringen. Vergelijk op: prijs, kwaliteit, beoordelingen van anderen en meer. Ruime collectie stalen en zilveren sieraden voor het hele gezin. Bij auto - immuunziekten verloopt die bescherming niet goed.


Voorbeelden van auto - immuunziekten zijn acuut reuma, de ziekte van Hashimoto, reumatoïde arthritis en vitiligo.

Auto - immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als lichaamsvreemd ziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. Bij orgaanspecifieke auto - immuunziekten is één soort orgaan.


Het is een verzamelnaam voor ziekten waarbij het afweersysteem zich richt tegen eigen cellen die gezond zijn en goed werken. Het hapert in de herkenning van eigen en niet-eigen cellen en eiwitten. Ook eigen weefsels en organen kunnen dan worden aangevallen door antistoffen.


App de Dokter: altijd online bereikbaar Geen zin in gedoe met inloopspreekuren en wachtkamers? Als iemand in uw familie een auto -immuunziekte heeft, dan heeft u dus een verhoogde kans.

Bij kinderen en ouderen komen auto - immuunziekten minder vaak voor. Dus vooral volwassen worden getroffen, waarbij vrouwen in de meerderheid zijn. Er zijn twee soorten auto - immuunziekten.


Een auto -immuunziekte kan in twee varianten optreden. Ons afweersysteem heeft de taak ons te beschermen tegen ontstekingen (infecties). Oorzaken van infecties zijn bijvoorbeeld bacteriën of een virus. De kenmerken verschillen per persoon en per ziekte. Bij een auto -immuunziekte werkt het afweersysteem niet goed.


Hoewel het zeer moeilijk is om met dit soort ziektes te moeten leven, kunnen auto - immuunziektes er ook voor zorgen dat iemand op een andere, vervullendere manier door het leven gaat, beter voor zichzelf zorgt en leert te vechten voor zijn levenskwaliteit en waardigheid. Vergeet vooral nooit dat je niet alleen bent. Zulke afweerstoffen zijn normaal bedoeld om infecties te bestrijden. Ze zetten een afweerreactie in gang die uiteindelijk leidt tot vernietiging van de bacteriën, virussen of schimmels die de infectie veroorzaken. Bij een andere vorm van auto - immuunziektes ontstaan er ontstekingsreacties bij het opruimen van overbodige cellen.


Klachten Veel auto -imuunziektes veroorzaken schade aan verschillende organen zoals de lever, de nier of de longen. Hier is een uitgebreide lijst met auto immuunziekten. Sommige zijn klikbaar naar de desbetreffende pagina waar je meer informatie kunt vinden omtrent die auto -immuunziekte.

Goed om te weten: Auto Immuunziekten kunnen in veel gevallen verbeterd worden. In deze video leg ik in het kort de soorten , symptomen en behandeling uit. De auto - immuunziekten kunnen worden ingedeeld in orgaanspecifieke en gegeneraliseerde auto - immuunziekten. Een voorbeeld van een auto immuunziekte is de vorm van bloedarmoede die gepaard gaat met afbraak van het bloed (hemolytische anemie).


Het WKZ behandelt jaarlijks een beperkt aantal kinderen met auto - immuunziekten. Bij kinderen met zeldzame erfelijke afweerstoornissen kan het stellen van de diagnose soms lang duren, maar meestal is er snel duidelijkheid. Er worden verschillende bloedtesten uitgevoerd. In het WKZ zijn alle technieken beschikbaar om afweerstoornissen op te sporen. In dit soort gevallen kan het gaan om verschillende uitingsvormen.


Sommige auto - immuunziekten richten zich tegen het gehele eigen lichaam, terwijl anderen zich richten op specifieke organen in het lichaam. Over de oorzaken van deze moeilijk te behandelen auto - immuunziekten tast men wat vele van deze ziektes betreft nog steeds flink in het duister. De eerste symptomen van een auto -immuunziekte zijn in het algemeen vermoeidhei lichte koorts en concentratiestoornissen, waardoor auto - immuunziekten moeilijk te diagnosticeren kan zijn op het eerste gezicht.


Je kan je ook depressief voelen en daarvoor je huisarts raadplegen. Leven met een auto -immuunziekte kan een eenzame ervaring zijn. Onder andere: diabetes type reumatoïde artritis, syndroom van Sjögren, ziekte van Bechterew en systemische lupus erythematodes (SLE).


Het soort auto -immuunziekte en de ernst van de klachten die je ervaart bepalen voor een groot deel hoe jou leven eruit ziet. Bij Myasthenia Gravis worden de spierreceptoren aangetast, waardoor zenuw-enzymen niet meer kunnen worden geïdentificeerd. Daardoor neemt de spieractiviteit af, waarbij men ernstig vermoeid is en spierzwakte heeft.


Wat zijn de voornaamste auto - immuunziekten , hoe zijn die aan syndromen gerelateerd en wat wordt daaraan gedaan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts