donderdag 19 mei 2016

Bamboe pot

Specialistisch advies nodig? Zorg ervoor dat de bak waar je de bamboe in plaatst ongeveer een derde van de hoogte van de plant breed en diep is. Het klimaat in een pot wisselt veel sterker dan in de volle grond: de verschillen tussen droog en nat en vooral tussen warm en koud zijn veel extremer. Is het mogelijk dat de pot waar de bamboe zo verzadigd is met wortel (ooit in de volle grond gestaan en jaar geleden in potten gezet) dat er geen groei van nieuwe scheuten meer plaats vindt? Nu wel voorzichtig zijn met meststoffen, eind september moeten de meststoffen eigenlijk ver uitgewerkt zijn, dan kan de bamboe zich gaan afharden voor de komende winter.


Deze kamerplant staat dan ook graag met zijn wortels in vochtig tot natte grond. Bamboe planten in een plantenbak. Voorkom echter een laagje water onderop in de pot.


Vooral in de zomer verbruikt de Bambusa veel water en daarom is het van belang dat je in deze periode de plant regelmatig water geeft. Op elke standplaats kun je passend soort bamboe planten. Veel Fargesia’s zijn geschikt om in een kuip, pot of bak te houden. Het is hierbij van belang dat de bamboe voldoende water krijgt en genoeg ruimte heeft.


Ik wil graag woekerende bamboe soort in een pot doen. De pot komt in de achtertuin te staan op onze sier tegels. Ik heb zoveel verschrikkelijke verhalen gelezen op internet van mensen waar de bamboe door de hele tuin is gewoekerd. Ook werden mensen gewaarschuwd voor woekerende bamboe in pot van beton, dat de wortels er zo doorheen zou groeien.


Voor het planten van bamboe graaf je een plantgat dat twee keer zo groot is als de kluit van de bamboeplant. Voeg voordat je de bamboe plant wat compost of mest aan de grond toe. Zet vervolgens de plant in het plantgat. Zet de bamboe niet dieper dan dat deze in de oorspronkelijke pot stond.


Bamboe pot

Vul het plantgat verder aan met grond. U hoeft dus niet uw handen vuil te maken of te sjouwen met zware bakken of zakken aarde. Meer info over de soorten bamboe en het verwijderen van bamboe leest u hieronder.


Voeg wat groen aan je interieur toe met deze levensechte bamboe kunstplant. De plant heeft 5bladeren met perfecte details, waardoor hij een complete, realistische uitstraling heeft en nooit zal verwelken. Zeg niet zomaar bamboe tegen elke bamboesoort.


Bamboe pot

Je hebt immers een ruime waaier aan variƫteiten. Iets wat mensen vaak tegenhoudt om voor deze planten te kiezen is hun woekerende groei, maar je hebt wel degelijk ook bamboesoorten die nauwelijks woekeren. Bekijk alles met bamboe in pot ! Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats. Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout. Het heeft nog wat tijd nodig om een haag te vormen, maar ik kijk nu al uit naar de wintermaanden als de bamboe nog lekker groen blijft en ik het beter kan zien wat het doet.


Of het winterhard is zal nog moeten blijken, maar ik verwacht dat dit goed zal gaan. De bamboe doet het goe ondanks een hele droge periode. Ook in deze maand kan je nog prima wat snoeiwerk verrichten. Maart In de maand maart is de lente alweer begonnen en de bamboe begint zich ondergronds alweer voor te bereiden op het maken van de nieuwe scheuten.


Het is de beste soort om een poging te wagen met een bamboe als kuipplant maar de ruime pot mag dan niet pal in de zon staan. De potten beschut overwinteren en indien mogelijk in de winter ingraven. Het blad rolt zich niet op waardoor deze bamboe in de winter ook mooi groen blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts