donderdag 16 maart 2017

White wash lak vloer

Vergelijk meubels van alle merken! Vind white wash het nu op Kensaq. De white wash beits heeft een Uv-filter en geeft het hout een witte matte uitstraling.


Whitewash en greywash zijn behandelingen van het hout waarbij de wasolie in de nerven van het hout trekt, maar de originele houtkleur wel zichtbaar blijft. Omdat lak voor een vaste laag zorgt op uw grenen vloer , kan de olie niet in de houtnerven trekken.

Een whitewash of greywash lak bestaat niet. Zelf heb ik ook een white wash vloer gehad. De oplossing is heel simpel, de olie laag afwerken met lak en het onderhoudsprobleem is opgelost en de levensduur wordt aanzienlijk verlengt.


Hoe breng je een wash aan? Breng de wash overvloedig aan met een spalter en veeg eventueel overtollige wash er met een pluisvrije doek weer af, in de richting van de houtnerf. Niet te zuinig aanbrengen om aanzetten te voorkomen.


Geef je houten vloer een nieuwe look met white wash.

Het whitewashen van een houten vloer is een flinke klus, maar wel prima zelf uit voeren. Het bespaart je bovendien een hoop geld. Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je het whitewashen moet aanpakken. GAMMA vloerlak whitewash zijdeglans liter is een kleurloze lak voor het duurzaam beschermen van parket en houten vloeren. Het is een transparant product waardoor de houtnerf zichtbaar blijft.


Dit product is op waterbasis wat als voordeel heeft dat het snel droogt en geurarm is. De lak beschermt de vloer tegen water, vuil en verwering. Daarnaast is de lak kras- en slijtvast en kan de lak dus tegen een stootje.


De lak op waterbasis droogt snel, is reukarm en is makkelijk aan te brengen. Is eenmaal de gehele vloer geverfd met white wash olie voor houten vloeren , dan moet je hierna eerst wachten tot de vloer helemaal droog is. Op de verpakking van de olie staat meestal aangegeven hoe lang het duurt totdat de vloer droog is. Pas wanneer de vloer helemaal gedroogd is, moet je weer een nieuwe laag aanbrengen. White wash geeft een houten vloer een lichte witte of witgrijze look.


Zeker bij houtsoorten als eiken en grenen is dat een heel mooi gezicht. Afhankelijk van de menging van de white wash én van de houtsoort bestaat white wash in verschillende varianten.

Wij willen een hardere lak wegens het meer onderhoud arme van de vloer. Er word door Vloer Optimaal een Skylt lak geadviseerd van het merk Rigostep. Wat ons gezien de donker houtsoort van de vloer (merbau) erg aanstaat.


Hoogstaande kwaliteit parket vloeren met de laagste prijs. Verschillende white wash technieken en materialen. Voor het white washen van meubels en vloeren worden verschillende technieken gebruikt, de technieken zijn vaak ook afhankelijk van de materialen die je gebruikt.


Zo kun je bijvoorbeeld white washen met kalkwas, met kalkpasta, met krijtverf of verniswas. Wijzonol lak transparant whitewash zijdeglans 7ml is een transparante, UV-bestendige zijdeglans lakverf, met een buitenduurzaamheid tot jaar. Deze lak biedt de ideale afwerking voor goed transparant schilderwerk op uw houten kozijnen, ramen, deuren en gevelbetimmering. Grenen houten vloer , afwerken met white wash kleur.


Een beetje zo’n jaren look! Primer voor een white wash behandeling op houten vloeren. Doorgaans zijn twee lagen Bona White voldoende voor de juiste white wash uitstraling. Voor een nog wittere afwerking kan een derde laag aangebracht worden. Gemakkelijk te verwerken met een Bona roller.


Wat is het verschil tussen lak , olie, zeep, beits en lazuur? Ik heb de volgende reeks vragen: 1. In geval van lak of olie komen daar soms nog de huurkosten bij voor een boen- of schuurmachine. Goed onderhoud is dus absoluut belangrijk om de houten vloer zijn mooie natuurlijke uitstraling te laten behouden. Whitewash (kalken, limewaxen) is een geweldige techniek om meubels, vloeren of accessoires een mooie gebleekte uitstraling te geven, terwijl de houtnerf zichtbaar blijft. Vroeger werden houten meubelen, muren en vloeren vaak bewerkt met kalk.


Dit deed men onder meer omdat kalk een ontsmettende werking had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts