vrijdag 31 maart 2017

Draaistroom motor

Zie Synchrone draaistroommotor voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Een motor heeft steeds twee magneetvelden nodig. Het eerste magneetveld wordt gevormd door het draaiende magneetveld in de stator.


In vakjargon ook wel een kortsluitankermotor genoem de motor heeft natuurlijk zijn naam te danken aan het kortgesloten anker, ofwel de rotor. Overzicht van draaistroommotoren. ELSTO heeft een uitgebreid assortiment IEC genormaliseerde draaistroommotoren.

De basis van het programma vormen de scherpgeprijsde. Een draaistroommotor (3-fasen) en wisselstroommotor (1-fasen, lichtnet) zijn elektromotoren die worden aangesloten op wisselspanning. Driefasige en enkelfasige draaistroommotoren.


Draaistroom verwijst naar het aanleggen. Sluiten we deze toch in ster aan dan gaat er te veel stroom door de motor en hebben we een rookmachine. Hierdoor is er een hoge slip en neemt de motor dus een hoge stroom op. Deze stroom is normaal 5-maal de nominaalstroom.


Het toerental van een draaistroommotor wordt (bij motorbedrijf) bepaald door de frequentie van de driefasenspanning.

Dan wordt dus per wikkeling wel de volledige fasespanning aangelegd. Het verschil in deze aansluitmogelijkheid kan worden benut bij het aanlopen van een asynchrone draaistroom motor. Bij de ster-driehoekschakeling worden bij het aanlopen allereerst de wikkelingen in ster geschakeld en na enige tijd in driehoek.


In de praktijk gebeurt het natuurlijk wel eens wat we een draaistroommotor aansluiten op een frequentieregelaar. Welke schakeling gebruiken we dan bij een netspanning van 400V? Techtop aluminium draaistroom motor 0. Indumex levert deze motoren meestal uit voorraad bij u aan.


Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen. Hoe kies ik de juiste draaistroommotor ? Gebruik de selector om jouw draaistroommotor te vinden. Je kan kiezen tussen fabrikanten, materialen, het aantal polen, vermogens, rendementsklassen, bouwvormen en IEC codes. Per draaistroommotor vind je specifieke productinformatie.


Heb je vragen of advies nodig? Onze supportafdeling staat voor je klaar. Niet alleen standaard versies, maar ook op klantspecificatie. Re: toerental draaistroom motor Het zit er natuurlijk altijd wel een beetje in door wrijving in de motor zelf, de vraag is hoogtens of het een noemenswaardig verschil maakt. De aanloopstroom van een gewone draaistroommotor is ongeveer het 6-voudige, dus als je ze tegelijk inschakelt kan je kortstondig 40A verwachten.


Ik wilde voor alles waarschuwen voor het antwoord waar ik op reageerde en waar voor een draaistroommotor niets van klopte.

Ik herinnerde me dat ik eens een draaistroommotor met omkeerrelais heb aangesloten voor een tuinhek. Het omkeerrelais had contact, dat het simpel moest zijn herinnerde ik me dus duidelijk. As a result of our continuously strive for innovation we will soon introduce the DERTEC offering the best possible solutions. IEC AC- motor - elektromotor - draaistroommotor Het modulair ontwerp van de IEC AC- motor met al zijn standaardopties en uitvoeringen maakt miljoenen aandrijfcombinaties mogelijk IEC AC-elektromotoren van SEW voldoen aan alle efficiëncy-klassen tot en met IEen zijn daardoor wereldwijd inzetbaar. Beide typen werken met een draaiveld en worden daarom ook wel draaiveldmotoren genoemd.


Wij hebben een ruime voorraad van reductormotoren en reductors op voorraad. De belangrijkste maten van een draaistroommotor zijn vast gelegd in de IEC (International Electrotechnical Commission). Daarnaast kennen we ook NEMA motoren volgens Amerikaanse normering.


Deze kun je tegenkomen bij bedrijven die machines bouwen voor export naar USA of bij in Amerika ontworpen productiemachines.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts