dinsdag 15 juli 2014

Behang weghalen

Altijd de beste kwaliteit en persoonlijke service, bezoek één van onze winkels. Wanneer je besloten hebt om nieuw behang op je muren aan te gaan brengen, zul je in veel gevallen het oude behang moeten verwijderen. Maar je trekt dit behang niet zomaar van de muur af: hier heb je bepaalde spullen voor nodig. Welke spullen dit zijn, lees je hier.


Wanneer je een kamer opnieuw wil verven of behangen doe je er goed aan om eerst het oude behangpapier af te halen.

Het verwijderen van behang is een klus dat eenvoudig zelf te klaren is maar wel wat tijd vergt. Vliespapier is een soort behang dat makkelijk te plaatsen en te verwijderen is. Info over de plaatsing, prijs en realisaties met vliespapier vind je hier. Hoe je behang moet verwijderen hangt af van het type behangpapier en de lijm.


Tips om behang te verwijderen door afweken of aftrekken vind je hier. Hoe kun je het beste behang verwijderen? Bij vinyl behang steek je eerst de vinyllaag los met een plamuurmes, daarna verwijder je de papieren onderlaag.


Als u het behang zo veel mogelijk heb verwijder blijven er altijd wel achtergebleven restjes lijm en behang over.

Deze kunt u het best weghalen door schuurpapier te gebruiken. Als uw behang helemaal verwijderd is van de muren kunt u met een muurvuller de scheuren en beschadigingen repareren. Heb je nieuw behang gekocht voor op je muren?


Verwijder dan eerst het oude behang voor een strak resultaat. In het KARWEI stappenplan zie je hoe je deze klus op twee manieren kan aanpakken: met een stoommachine en met afweekmiddel. Zelf behang verwijderen is nog nooit zo makkelijk geweest. Je moet altijd het oude behang verwijderen, als dat ook vlies is, dan gaat het zelfs razendsnel.


Als je behang over behang gaat plakken, heb je kans dat het oude loskomt van de muur omdat dit vochtig wordt, dan ben je nog verder van huis, toch? Ook zul je de naden van het oude behang blijven zien in het nieuwe. Met een natte spons kunt u het oude behang doordrenken, waarna u het redelijk eenvoudig van de muur kan afpellen.


Zitten er al meerdere lagen papierbehang op de muur, dan maakt dat uw klus eigenlijk alleen maar eenvoudiger. U kan in dat geval een dikkere laag behang weghalen. Na het weghalen van de laag behang kunt u met een schone muur beginnen. Trek het behang niet in stroken van de muur af. Op deze manier zal het uiteindelijk lastiger zijn om de behangrand te verwijderen.


Er blijven namelijk dunne stukken behang op de muur vastgeplakt zitten. Als het behang hardnekkig aan de muur vastgeplakt blijft zitten, forceer het dan niet.

De methode met een föhn werkt niet bij alle soorten lijm. Doe inspiratie op, vind geweldige producten, vergelijk prijzen en koop eenvoudig! Bij Cafedeco vind je alle ingrediënten om jouw huis tot een thuis te maken. In oudere huizen kom je wel eens behang tegen met één of meerdere lagen verf eroverheen.


De beste manier om dat te verwijderen is om het behang eerst in te kerven, dan nat te maken en vervolgens. Bij behang verwijderen, gebruikt men vaak een stoomapparaat. Maar vandaag toon ik jou hoe behang verwijderen zonder stoomapparaat werkt.


Want je hoeft bij behang verwijderen echt niet altijd een stoomapparaat te hebben. In deze aflevering krijg je te zien hoe jij zelf behang kunt verwijderen van een muur. Wat voor voorbereiding kun je treffen voordat je behang gaat afstomen.


Behang afstomen, hoe doe je dat? Balpenvlekken op behang kunnen worden verwijderd door het behang te bevochtigen met een beetje water en er daarna wat haarspray op te spuiten. Na korte tijd kan je de vlekken met een droge doek wegvegen. Vlekken verwijderen uit vinyl behang. Vinyl behang kan wel tegen wat vocht en water.


Natuurlijk vergeten we de tips voor behang afhalen niet. Als je kiest voor een afweekmiddel breng je dit ruim aan op de muur. Je laat het even intrekken en vervolgens kun je het behang met een plamuurmes lossteken. Een week geleden heb ik mijn woonkamer behangen met vliesbehang.


Nu blijkt dat er toch her en der wat luchtbellen onder het behang zitten en dat de randjes niet overal goed plakken. Ik heb al geprobeerd die randjes vast te plakken met wat lijm, echter dan zit het randje goed vast, maar komt er naast een luchtbobbel. De slaapkamers van ons huis zijn voorzien van een vrij stug behang.


Ik denk vliesbehang of glasweefsel. Helaas zitten er op een aantal plekken vrij behoorlijke luchtbellen onder het behang. Het typische is dat het behang op deze loszittende plekken ook allemaal gaatjes heeft, het lijken wel zwarte spikkels. Misschien zit er een waterleiding in de muur verwerkt die lek is of als het een buitenmuur is kan er vocht van buiten naar binnen komen misschien.


Als je het zelf niet op kunt lossen haal er dan een vakman bij. Was het behang op basis van papier dan zou de lijm met een behangafweek verwijderbaar moeten zijn. Let op, een muur schilderen waar behang op heeft gezeten zal niet meevallen.


Elk plekje in de muur krijg je te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts