donderdag 25 december 2014

Lijnolie op hout

Bestel lijnolie direct online! Duurzamen houten dakkapelkozijnen voor een lage prijs en snel geleverd. Bereken wat jouw houten kozijn kost. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie.


Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op.

Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering. Boek het Dvc Samui (op), Chaweng Beach. U krijgt direct een bevestiging. Tungolie kent dit vergelen en verzwarten niet.


Doordat een kwalitatief goede olie diep in het hout indringt maakt dit de vezels transparant waardoor het hout altijd donkerder wordt. Online lijnolie voor op hout.

Voor de ultieme duurzame oplossing van uw houten oppervlakte is het aan te raden om de oppervlakte voor te behandelen met rauwe lijnzaadolie. Daarnaast wordt het ook gebruikt bij de productie van Linoleum. Ook geeft lijnzaadolie een hoge elasticiteit aan het eindproduct. Belangrijk: De lijnolie mag geen laag vormen.


Dat betekent dat de lijnolie niet OP het hout mag liggen, maar IN het hout moet trekken. Pas op met de lap die je gebruikt. PAS OP : de doek die je gebruikt na gebruik niet in elkaar proppen en opbergen.


Dat is gevaarlijk want het kan zorgen voor broei, waarmee de lap spontaan kan ontbranden! Hiermee benadruk je de natuurlijke schoonheid van hout. Wil je het toch helemaal dekkend krijgen, zodat je de houtnerven niet meer ziet?


Dan adviseren wij het hout te behandelen met dekkende beits. Gekookte lijnolie droogt binnen uur op (mits het zeer dun wordt aangebracht). Let op : Gebruikte lappen steeds uitgespreid of in een emmer water bewaren omdat deze als gevolg van broei spontaan kunnen ontbranden.


Gooi lappen dus nooit opgefrommeld onder de werkbank of tussen de houtkrullen! Lijnolie -behandeling geeft een bruine kleur.

Pure lijnolie op hout heeft geen enkele zin. Wel als toevoeging bij speciale conserveringsproducten voor hout , en dan met name de impregneringsproducten. Behalve dat er uiteraard verschil in kwaliteit van de zaden zit, ontstaat er ook een groot kwaliteitsverschil door de wijze waarop de olie wel of niet behandeld wordt. Om hout te behandelen zijn er een aantal producten beschikbaar op de markt. Deze producten zijn onder te verdelen in de volgende categorieën: Olie, was, beits en lak.


Hout behandelen met één van deze producten is niet alleen goed voor het uiterlijk maar is ook noodzakelijk om de werking van het hout tegen te gaan. Beschermt hout Voorkomt stuiven van betonvloeren Voorkomt roesten van metaal Voorkomt. Meld u aan op onze maandelijkse nieuwsbrief.


Voor 21:uur besteld = volgende dag in huis. Vanaf € gratis verzending. Info over lijnolie op hout. Resultaten van zoekmachines!


Over kaal hout breng je lagen aan, een speciale grondverf is niet nodig, je maakt je eigen grondverf door een met lijnolie verdunde verflaag als basislaag op onbehandeld hout aan te brengen. Over reeds geschilderd hout zijn lagen over het algemeen voldoende. Dreft heeft een hoge concentratie oppervlakte aktieve stoffen en die zullen de lijnolie emulgeren. Als de olie al is uitgehard dan eventueel verdunnen met terpetine of wasbenzine.


Daarna met een waterige oplossing van ongeveer 10gr op 100ml. Het wordt gekookt op 2graden zodat de moleculen nieuwe verbindingen vormen en elastisch worden. Naast gekookte lijnolie kan tevens rauwe lijnolie worden gebruikt, maar dit droogt minder snel. Vuil en vlekken kunnen met een vochtige doek of met fijn schuurpapier worden verwijderd. Ook kan het gebruikt worden als basis voor vernislak.


Deze gebruiken zijn gebaseerd op het uitharden (polymeriseren) van de olie. Er zijn twee soorten lijnolie : rauw en gekookt. Rauwe lijnolie hardt minder snel uit dan de gekookte variant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts