maandag 8 december 2014

Vetplant tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Veel cactussen (ja, dat zijn ook vetplanten ) hebben dat probleem, zoals bijvoorbeeld veel Mammillaria die lastig binnenshuis groeien omdat ze specifiek water en grond nodig hebben. Ben je minder goed met planten, maak het het jezelf niet te ingewikkeld en kies een makkelijke vetplant zoals een Aloe Vera of een Crassula (Jade plant).


Wij zijn dol op vetplanten. Veel mensen hebben er wel eentje in huis, maar wist je dat sommige vetplanten het ook in de tuin heel mooi doen? Bebouwing met een groendak wil zeggen dat het volledige dak (of het grootste deel daarvan) volgroeid is met levende beplanting.

Vaak zijn dit vetplanten , gras maar er bestaan ook daken die een complete tuin op zichzelf vormen, met zelfs bomen en struiken. Cactussen en vetplanten Het feit dat de cactus en vetplant veel overeenkomsten hebben, is niet heel gek. Deze planten zijn namelijk nauwe familie van elkaar. De naam houdt in dat zulke planten grote hoeveelheden water kunnen opslaan. Winterharde vetplanten zoals Sedum, Sempervivum, Agave, Ice Plant, Lewisa en Yucca zullen overwinteren tot en met Zone 5-en hoger.


Als deze winterharde vetplanten in de tuin worden geplant, kan je ze over het algemeen in de winter laten staan en enkel de bruine bladeren opruimen. Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout, gereedschap en meer. Sommige soorten krijgen bovendien ook nog eens een spectaculaire herfstkleur.

Daarom zijn ze uiterst geschikt om de terras te sieren in potten of schalen. De Agave is een soort kamerplant die overlijdt, nadat hij tot bloei is gekomen. Wel zorgt hij voor die tijd nog voor nakomelingen, aan de onderzijde van de moederplant.


Sempervivuerg taaie vetplant voor de tuin Voor plantenleken is de sempervivum de ideale plant, althans zo laat de naam toch uitschijnen: ‘altijd leven’. Gure win spleten in rotsen, koude. Vetplanten zijn altijd leuk. Het voordeel is dat deze planten maar weinig verzorging nodig hebben. Ze verbruiken echt heel weinig water, super dus als je soms vergeet om je planten water te geven.


Veel keuze, er is dus altijd wel een vetplant die past bij. Heel af en toe wat water is dus het recept om vetplanten goed te verzorgen. Ze verbruiken maar heel weinig water, ideaal dus als je soms vergeet om je planten water te geven. Ze zijn ontzettend leuk onder een glazen stolp of in een speels groepje met verschillende soorten. De meeste vetplanten zijn gemakkelijk te vermeerderen en hebben voldoende bladeren om te proberen in een keer zonder al te veel moeite een grote hoeveelheid te krijgen.


Onder deze plantensoort vinden we veel sterke planten die interessant en nuttig zijn voor alle soorten tuinsituaties en toepassingen zoals bijvoorbeeld daktuinen. Hieronder vind je negen verschillende manieren om jouw verticale tuin vorm te geven. Bij iedere tuin zul je een link vinden die je naar het stappenplan brengt.


Daarmee kun jij deze prachtige tuin zelf maken!

Verticale tuin met vetplanten. See more ideas about Garden design, Garden inspiration and Outdoor gardens. Deze vetplanten doen het ook goed in de tuin. Zonde, want sommige vetplanten zijn prima bestand tegen weersinvloeden.


Een vetplant staat erom bekend dat-ie niet al te veel verzorging nodig heeft. Toch zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden: de grond moet luchtig zijn, omdat de plant veel lucht nodig heeft. Daarnaast is het voor de plant van levensbelang dat je hem niet te veel water geeft, anders verdrinkt-ie. Bekijk alles met vetplanten ! Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats.


Sedum, de zonnebadende vetplant Volle zon lijkt wel het enige wat sedum nodig heeft. Water gieten komt er amper aan te pas, want dit vetplantje legt een hele vochtvoorraad aan in zijn blaadjes en stengels, waarop hij later bij droogte kan teren. Zelfs van afgevallen blaadjes kan je stekjes maken, zodat je na enkele weken al nieuwe plantjes hebt. Dag Mistletoe, hallo vetplant Je kent ze wel, de kerstkaarten met lieflijke tafereeltjes zoals besneeuwde landschappen, engeltjes en kaarsjes.


Zin om het deze Kerst eens over een andere boeg te gooien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts