dinsdag 2 december 2014

Verven zonder schuren en gronden

De Grootste Verfleverancier van Nederland. Dé Online Verfleverancier. Wij adviseren en helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op! Wij hebben de Verf die u zoekt. Van Kwasten tot Verfbakjes.

Alle benodigheden voor uw klus! Shop nú eenvoudig en snel op beslist. Ruime zorgkeuze, Scherpe premie. Nog maar dagen om over te stappen. Altijd korting op je basisverzekering.


Kies uit producten vanaf € 295. Als je dekkend gaat verven is gewoon goed ontvetten en dof schuren voldoende (zie punt 2). Het is dan dus niet per se nodig om alle lak of verf eraf te schuren.


Maar als je wilt beitsen, of een wash wilt aanbrengen (whitewash, greywash, colourwash) met verdunde verf of met was, dan moet je echt alle oude lak- en verflagen verwijderen.

Verven zonder schuren , kan dat? Want aan schuren heeft iedereen een hekel. Dat is begrijpelijk, want schuren is niet de leukste verfklus die bestaat. Maar wat voor handigheidjes bestaan er die schuren overbodig maakt?


Of kun je gewoon niet anders en bestaat verven zonder schuren gewoonweg niet? Met krijtverf hoef je nóóit te schuren of te primen! Dit is wat je tegenwoordig iedereen hoort roepen. Dit ‘ verven zonder schuren ’ is een soort heilig mantra geworden dat iedereen kennelijk zonder slag of stoot van elkaar overneemt. En af en toe erger ik me daar behoorlijk aan.


Ik vind die uitspraak namelijk veel te kort door de bocht. Hout waar regen en direct zonlicht op komt te staan kun je het beste wel voorzien van een laagje primer om houtrot te voorkomen. Alleen in het geval van mooi glad hout is het mogelijk om het te verven zonder te schuren en primer te gebruiken. Schuren kan bloedend hout veroorzaken. Nu willen wij natuurlijk niet dat uw meubelstuk gaat verkleuren en daarom geven wij u het advies het vooral niet te doen.


Daarna de deur goed schuren met korrel P1of P180. Nu de deur ( en kozijn) bijna voledig mat geschuurd zijn,meng je wat lakverf en grondverf door elkaar heen. Zo onstaat een hele stevige ondergrond.


Daarna (als het droog is) weer schuren met korrle P180.

Niet helemaal mat schuren ,maar dat alle pitjes en oneffenheden er af zijn. Wij leren je hoe je kan verven zonder schuren en gelijk aan de slag kan met verven voor zowel je trap keuken of meubels. Hier bedoel ik mee te zeggen schilderen zonder schuren eigenlijk niet kan. Je moet immers altijd schuren voordat je gaat schilderen. Het is wel mogelijk maar dan moet je hulpmiddelen gebruiken om tot hetzelfde resultaat te komen.


Die hulpmiddelen zijn zeker aanwezig. VERVEN ZONDER SCHUREN EN HET DOEL. Voor het schuren altijd eerst ontvetten. Om het goed te doen dient u eerst de oude laklaag te verwijderen ( schuren of afbranden). Na het fijnschuren reinigt u het hout door het af te nemen met thinner.


Dit verwijdert vet en vuil. Nu bent u toe aan gronden. Na het drogen vd eerste grondlaag schuurt u deze ligt op , verwijdert stofresten , en brengt de eerste witte laklaag aan. Schilderen - Noodzaak van het reinigen en schuren Reinigen en schuren bij het schilderen.


Bij het schilderen of verven van nieuw of reeds behandeld hout is het altijd verstandig een vaste volgorde aan te houden om een duurzaam en strak resultaat te verkrijgen. Hoe bewerkt u het schilderwerk voor? Moet het schilderwerk altijd geschuurd worden? In een handomdraai bij u geleverd.


Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! Maar ook alle buitenlakken van Polyvine zijn bij ons te koop en hebben wij uiteraard allemaal. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt je huidige zorgpolis op. Of het nu gaat om Annie Sloan Chalk Paint, Soft Wax of Lacquer.


De verf voor het opknappen van uw meubeltjes. Zonder schuren en zonder gronden ! Advies nodig kom naar onze winkel of bel ons. Ik gebruik een smalle roller (cm) voor de kopse kanten en een brede (cm) voor de grote oppervlakten.


Het schilderen van acryl verf op een groot oppervlak vergt enige aandacht: Zorgen voor voldoende verf in het bakje en achter elkaar door blijven gaan, telkens één streek horizontaal onder het vorige gedane stuk, en verticaal uitrollen. Deze roller kan, dankzij het korte vachtje, veel verf opnemen en vasthouden. De ‘zachte kern’ zorgt bij het rollen voor een gelijkmatig effect, zonder dat er irritante luchtbelletjes ontstaan. Deuren hebben meestal een tweede laklaag nodig.


Zo weet je zeker dat jouw deur goed beschermd zal zijn tegen krassen en stoten. Een aflak zou zonder grondverf te snel in het hout trekken. Grondverf wordt ook gebruikt om onregelmatigheden in de ondergrond weg te werken, zodat de verf die u er vervolgens overheen aanbrengt er strak en egaal uit zal zien. Volgens de verfspecialist is het niet perse nodig om de grondverf nog licht te schuren omdat dit volgens hem vaak meer kwaad dan goed doet vanwege het gevaar van weer kaal schuren , vooral op en randen en zo. Volgens hem zorgt de grondverf van zichZelf al voor een goede hechting en is stofvrij maken en eventueel ontvetten ook genoeg.


De kozijnen bestaan natuurlijk uit losse verbindingen en hout werkt nou eenmaal. Het beste kun je die hoeken inderdaad even goed schuren en een keertje gronden als het hout kaal komt te liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts